Hlavní obsah

Lokvenc: Teď potřebuji co nejvíc hrát

PRAHA

Vratislav Lokvenc, druhý ze zraněných reprezentačních útočníků, který měl přetrženv přední křížový vaz, už se vrátil do nejvyšší rakouské soutěže. Za Salcburk odehrál proti Paschingu poslední půlhodinu. Jeho tým, v němž hrál i Patrik Ježek, však podlehl 1:2 a titul tak získala Austrie Vídeň. Českému dlouhánovi to však náladu tolik nepokazilo.

Foto: archiv

Vratislav Lokvenc

Článek

"Nemám z porážky radost, ale pro mne bylo důležité, jak vydrží koleno. Pomohl mi start za amatéry, ale rakouská nejvyšší soutěž je něco jiného. Když jsem šel na trávník, necítil jsem nervozitu nebo obavy, s těmi bych tam ani nemusel.

Chodil jsem do všeho jako normálně. Pár ran jsem dostal, ale nic nebezpečného. Fyzicky jsem se cítil dobře. Dostal jsem se do pár hlavičkových soubojů, něco jsem vyhrál.

Jednou jsem mohl ohrozit branku, ale míč šel vedle. S Paschingem jsme nemuseli prohrát. Koleno sice po utkání pobolívalo, což je v této fázi normální, protože dostává plnou zátěž, jakou žádný trénink nenahradí, ale neoteklo. A to je v tuto chvíli nesmíme cenný fakt. Ted by mi vyhovoval anglický týden středa - sobota.

Nejvíc mi chybí herní praxe. Čeká nás poslední kolo, v němž bych měl jít na trávník od začátku. Fyzicky i psychicky se cítím perfektně. Jestliže jsem měl v průběhu těch sedmi měsíců obavy o start na mistrovství světa, pak z pohledu kolena to je reálné.

Zbývá měsíc a za ni dobu se dá hodně nahnat. Věřím, že šance dostat se na mistrovství světa, je reálná. Záleží na trenéru Briicknerovi, ale já udělám maximum, abych nezůstal u televize."

Reklama