Hlavní obsah

Mladík za půl miliardy vykouzlil levačkou hattrick. Je pro nás požehnáním, rozplýval se trenér

Tychy

Ohromil jedinečným výkonem. Televizní komentátoři byli u vytržení, stejně jako diváci, kteří jeho výkon ocenili hromovým aplausem. Marco Asensio, ofenzivní hvězda španělské fotbalové reprezentace do 21 let na mistrovství Evropy v Polsku při sobotní konfrontaci s Makedonií (5:0), zničil soka třemi góly. Šlo teprve o pátý hattrick v historii kontinentálního šampionátu. A jedinečnou ukázku umění borce, jehož si Real Madrid cení na více než půl miliardy korun.

Foto: Sport.cz

Španěl Marco Asensio slaví. Záložník Realu Madrid se proti nováčkovi šampionátu Makedonii blýskl hattrickem.

Článek

„Hráči Španělska působili ve srovnání s Makedonci jako marťané. A Asensio obzvláště. Soupeře zničil. Je to budoucí superstar Realu," rozplýval se italský deník La Gazzetta Dello Sport v komentáři nad výkonem jednadvacetiletého mladíka, který před pár dny slavil v dresu Bílého baletu triumf v Lize mistrů.

Při sobotní bitvě s Makedonií hrál borec pocházející z Mallorky s neuvěřitelnou lehkostí. A pokaždé šlo o výstavní trefy, které vykouzlil levou nohou. „Fotbal je o střílení gólů a vítězství. Jsem šťastný za tři body, ale rovněž za rozdíl ve skóre, protože i těch pět branek může být velmi důležitých v boji o semifinále," hodnotil s nadhledem Asensio jedinečné vystoupení

Připomínat mu ho bude zápasový míč podepsaný od všech spoluhráčů. „Na památku mého prvního hattricku," připsal Asensio k fotografii s balónem, kterou umístil na sociální sítě.

„Úsilí a odhodlání, s nímž Marco bojoval, je příkladem pro všechny ostatní hráče. Patří do kádru reprezentačního áčka, vyhrál Ligu mistrů, ale předvedl obrovskou motivaci. Je požehnání mít v kádru muže jeho kvalit, ať už je řeč o těch fotbalových či lidských," rozplýval se španělský trenér Albert Celades.

Šlo teprve o pátý hattrick v historii evropských šampionátů. Ten poslední si připsal na minulém mistrovství v roce 2015 při utkání v Praze na Letné český útočník Jan Kliment, když třemi brankami přispěl k vítězství 4:0 nad Srbskem.

Kdo vstřelil hattrick v historii ME U21
Aris Karasavvidi Řecko-Nizozemsko 5:0 1988 (semifinále)
Marcus Berg Švédsko-Bělorusko 5:1 2009 (základní skupina)
Thiago Alcantara Španělsko-Itálie 4:2 2013 (finále)
Jan Kliment Česko-Srbsko 4:0 2015 (základní skupina)
Marco Asensio Španělsko-Makedonie 5:0 2017 (základní skupina)

Reklama