Hlavní obsah

USA - Martinik 3:2Fotbalisté USA na Zlatém poháru vydřeli výhru nad Martinikem

Tampa

Fotbalisté USA ve druhém utkání na šampionátu Severní a Střední Ameriky odvrátili blamáž, když porazili Martinik 3:2. Hostitel Zlatého poháru na stadionu v Tampě ztratil dvougólové vedení, ale v 76. minutě mu zachránil tři body svým druhým gólem v zápase útočník Jordan Morris.

Článek

"Hlavní jsou tři body. Hodně nám to ztížili, byl to boj celou dobu," řekl dvaadvacetiletý hráč Seattlu po utkání s reprezentací karibského ostrova se zhruba 400 tisíci obyvateli, který ani není členem mezinárodní federace a nefiguruje v žebříčku FIFA. "Nic nevypustili. Musíme hrát víc chytře a nepolevovat v koncentraci," uvedl střelec první americké branky Omar Gonzalez.

"Sami si za to můžeme, že jsme si zápas zkomplikovali," přidal trenér Bruce Arena, který se k reprezentaci vrátil loni v listopadu po odchodu Jürgena Klinsmanna. Po deseti zápasech zatím drží neporazitelnost.

Trenér Martiniku Jean-Marc Civault byl po utkání navzdory porážce na tým hrdý. "Tenhle zápas nás hodně potěšil. Škoda, že jsme dostali gól, hned jak jsme vyrovnali," uvedl.

Američané vedou skupinu B se čtyřmi body o skóre před Panamou, se kterou na úvod remizovali 1:1. Základní část zakončí utkáním s Nikaraguou, která je bez bodu.

Zlatý pohár, fotbalové mistrovství Severní a Střední Ameriky
Skupina B
Panama - Nikaragua 2:1 (0:0)
Branky: 50. Díaz, 57. Torres - 48. Chavarría.
USA - Martinik 3:2 (0:0)
Branky: 64. a 76. Morris, 53. Gonzalez - 66. Parsemain, 75. Audel.

Reklama

Související témata: