Hlavní obsah

V nominaci devatenáctky jsou před ME nováčci Hašek a Mazuch

NYMBURK

Se dvěma úplnými nováčky odcestuje česká fotbalová reprezentace do devatenácti let na mistrovství Evropy do Polska. Trenér Miroslav Soukup ve středu při zúžení konečné nominace rozhodl, že do osmnáctičlenného výběru vezme i záložníka Ivana Haška z druholigového klubu Bohemians 1905 a obránce Ondřeje Mazucha z Brna, kteří zatím za devatenáctku neodehráli ani jeden zápas.

Článek

Kouč Soukup o konečné nominaci rozhodl poté, co tým dnes ukončil třídenní soustředění v Nymburku. Na šampionát tak neodcestují Luboš Kalouda z 1. FC Brno, Petr Zapalač z Baníku Ostrava a teplické duo Aleš Hanzlík a Jiří Pimpara. "Nejtěžší rozhodování asi bylo mezi Pimparou a Mazuchem. Ve prospěch Mazucha ale nakonec rozhodlo to, že je zřejmě v lepší aktuální formě, na jaře se výborně ukázal na mistrovství Evropy sedmnáctek a navíc je univerzální. Může hrát stopera i krajního obránce," uvedl pro ČTK Soukup, který po vítězném kvalifikačním turnaji na Ukrajině na lavičce před ME vystřídal Jaroslava Horáka.

Soukup na šampionátu v Polsku nemůže počítat s několika zraněnými oporami: mimo hru jsou slávistický obránce Marek Suchý a jeho spoluhráč Milan Černý. Místo Suchého zaujme právě Mazuch, Černého pozici ve středu zálohy by mohl zaujmout zase Hašek, syn internacionála a současného kouče St. Etienne Ivana Haška. V Soukupově nominaci figuruje i jeden krajánek, kterým je záložník Kamil Vacek z bundesligové Arminie Bielfeld.

Start s Belgií

Čeští mladíci mají po skončení dnešního soustředění v Nymburku individuální tréninkový plán až do soboty, poté se znovu sejdou a v noci ze soboty na neděli vyrazí do Polska.

Devatenáctka zahájí ME 18. července zápasem s Belgií, 20. července nastoupí proti Rakousku a boje v základní skupině uzavře 23. července soubojem s domácím Polskem. Pro český tým bude motivací i skutečnost, že nejlepších šest týmů z Polska postoupí na světový šampionát do Kanady v příštím roce.

Nominace:
brankáři: Frydrych (Hradec Králové, 2 zápasy/0 branek), Petr (Baník Ostrava, 7/0),
obránci: Dohnálek (Liberec, 9/0), Kúdela (Slovácko, 7/0), Mazuch (1. FC Brno, 0/0), Pavlík (Baník Ostrava, 12/1), Šimůnek (Sparta Praha, 15/1), Švec (Slavia Praha, 6/0),
záložníci: Gecov (Slavia Praha, 9/0), Hašek (Bohemians 1905, 0/0), Janda (Slavia Praha, 3/0), Jungr (Sparta Praha, 10/0), Mareš (Teplice, 6/2), Střeštík (1. FC Brno, 6/2), Vacek (Bielefeld, 11/2),
útočníci: Blažek (Liberec, 10/2), Jeslínek (Sparta/České Budějovice, 7/2), Fenin (Teplice, 16/4).

Reklama

Související témata: