Hlavní obsah

Rozkaz zněl jasně: Už žádný výbuch! Hušbauer a spol. složili reparát

Reparát se povedl. Fotbalový reprezentant Josef Hušbauer bere středeční výhru 1:0 v Rakousku nad Nigérií za velmi důležitou. Zvláště po debaklu od Austrálie 0:4. Záložník věří, že na ni národní tým dokáže navázat i v podzimní Lize národů. "Věřím, že nás cenný výsledek nakopne a že v září odehrajeme zápasy podobně," doufá Hušbauer.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Josef Hušbauer během přípravného utkání s Nigérií v rakouském Schwechatu.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté se rozjedou na dovolenou s odpustkem v podobě těsného vítězství nad Nigérií.

„Výhra nad účastníkem mistrovství světa se cení. Obzvlášť pro nás po páteční porážce 0:4. Věřím, že nám psychicky pomůže před podzimní Ligou národů. Po Austrálii jsme samozřejmě byli pod tlakem. I když šlo jen o přátelské utkání, věděli jsme, že takový výsledek se už nesmí opakovat," líčí atmosféru v národním týmu záložník Josef Hušbauer.

Reprezentace znovu začala aktivně, na rozdíl od prvního utkání na soustředění v Rakousku však šla do vedení. „Byli jsme patřičně koncentrovaní a šli si za svým. Výsledkem byl úvodní gól, navíc jsme měli i další šance. Hlavně Patrik Schick mohl ještě zvýšit na 2:0," pochvaluje si záložník Slavie první poločas.

Jak kouč Jarolím předem naznačoval, Češi nastoupili se třemi stopery. Všimli si, že stejným způsobem dokázala Nigérii zaskočit minulý týden také Anglie. „Když jsme všichni poctiví a víme, jak hrát, tak je tento systém pro defenzivu určitě bezpečnější. Věděli jsme, v čem je síla Nigérie, nechtěli jsme jí dát příliš prostoru," potvrzuje Hušbauer, že asistent Miroslav Koubek jako analytik přečetl soupeře víc než dobře.

Během druhého poločasu se přihnal prudký déšť. Zápas byl na chvíli přerušen, dohrával se v těžkých podmínkách. „Déšť byl hodně nepříjemný. Trochu jsme se stáhli a čekali na nápor Nigérie. Vítězství jsme vybojovali," cení si Hušbauer.

Reklama

Související témata: