Hlavní obsah

Ronaldo ušetří na daních, momentálně chystá vlastní slipy. Zaměstnanci Fiatu jsou naštvaní

Hvězdný Cristiano Ronaldo už je jen krok od podpisu smlouvy s Juventusem. „Výstupní klauzuli sto miliónů eur naplníme, hráčovu představu o ročním platu třicet miliónů eur akceptujeme. Klubu v jejím naplnění pomůže obchodní smlouva s Fiatem,“ cituje list Gazzetta dello Sport šéfa Juventusu i automobilky Fiat Andreu Agnelliho (rodina Agnelliů vlastní 30 % akcií automobilky Fiat a 63 % Juventusu - pozn. autora), podle něhož je v přepočtu 2,6 miliardy korun do třiatřicetiletého borce dobrou investicí a jeho výdělek 780 miliónů korun ročně odpovídá jeho kvalitám.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo na MS.

Článek

Deník Corriere dello Sport poukazuje zase na skutečnost, že Ronaldo výrazně ušetří na daních. Podle italských zákonů zaplatí jako nově příchozí do země za rok jen částku 100 000 eur, tedy zhruba 2,6 miliónu korun. „Při jeho obrovských příjmech z celého světa je to zanedbatelná suma," uvádí italský deník. Ve Španělsku mu hrozilo vězení za daňový únik ve výši 16,5 miliónu eur (asi 429 mil. korun), tento týden musí částku zaplatit, což hodlá učinit.

V průběhu týdne by měly být smlouvy mezi Realem Madrid a Juventusem i tříletý kontrakt hráče podepsány. Ronaldo momentálně nemá čas, jednak je s přítelkyní a dětmi na dovolené na nejmenovaném řeckém ostrově, a také dokončuje přípravu prezentace vlastního spodního prádla, které ponese jeho jméno a mělo by ještě v létě zaplavit svět. Už ho představil na sociálních sítích.

Skutečnost, že na Ronaldově platu by se měl údajně celou částkou podílet Fiat naštvala jeho zaměstnance. Pracovník firmy Fiat Gerardo Giannone řekl italským novinářům: „Po Higuaínovi nyní Ronaldo? Hanba jim! Zaměstnanci Fiatu si ani zdaleka tolik nevydělají za deset let, co on dostane za rok."

Reklama

Související témata: