Hlavní obsah

Megapřestupy na spadnutí. Ronaldův odchod může ovlivnit osudy dalších hvězd

Přestup Cristiana Ronalda do Juventusu? Odchod portugalské superstar z Realu na Apeninský poloostrov může na fotbalovém trhu způsobit opravdové šílenství. A týkat by se mohlo celé řady dalších hvězd. Balit kufry by ve svých současných klubech mohly takové superstar jako jsou Gonzalo Higuaín, Álvaro Morata, Robert Lewandowski a další.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Robert Lewandowski marně hledal na světovém šampionátu střeleckou formu

Článek

Ronaldův úterní přestup může spustit dominový efekt odchodů a příchodů dalších hvězd. Podle informací serveru Marca.com může Ronaldův příchod znamenat konečnou v Juventusu pro argentinského útočníka Gonzala Higuaína. Jeho odchod by tak měl vedení Staré dámy kromě jiného pomoci pokrýt náklady na plat třiatřicetileté hvězdy, který se má pohybovat na hranici 30 miliónů eur ročně.

Kroky El Pipita, jak zní Argentincova přezdívka, by tak mohly zamířit do londýnské Chelsea, která je údajně připravena vyplatit za třicetiletého střelce 60 miliónů eur (cca 1,5 miliardy korun).

Foto: Murad Sezer, Reuters

Edinson Cavani po gólu na 2:1.

Murad Sezer

Na to by pro změnu s velkou pravděpodobností doplatil Álvaro Morata, kterého během angažmá v londýnském klubu až příliš často provázejí zdravotní problémy, kvůli kterým musel vynechat řadu zápasů. V základní sestavě "Blues" ho postupně nahradil Olivier Giroud, který na Stamford Bridge přišel na začátku roku z Arsenalu.

O své další angažmá by se však Morata bát nemusel. Údajně o něj totiž stojí další gigant - Bayern Mnichov. Právě zde by měl stále teprve pětadvacetiletý útočník nakopnout kariéru. Bavorský velkoklub však líčí pasti i na hvězdu Paris St. Germain Edinsona Cavaniho. Uvolnit místo případným posilám by pro změnu měla polská hvězda Robert Lewandowski.

Brzy třicetiletý útočník by mohl zase zacelit mezeru po Ronaldovi v Realu. Problémem můžou být nepřesvědčivé Lewandowského výkony na světovém šampionátu v Rusku, i přesto by měl být o polskou hvězdu na Santiago Bernabéu zájem.

Úřadující vítěz Ligy mistrů však nehodlá zůstat jen o Lewandowského. V hledáčku královského klubu by mimo jiné měly být i takové hvězdy jako jsou Neymar, Mbappé či Kane.

Jedno je jisté už teď. Fanoušci se v každém případě mají na co těšit.

Reklama

Související témata: