Hlavní obsah

Z modly zrádcem během jediného roku. Nemáš srdce, spílají fanoušci Bonuccimu

Praha
Aktualizováno

Šokující. Takový je pro fanoušky italského Juventusu návrat Leonarda Bonucciho. Ten získal s Bianconerri šest mistrovských titulů, ale loni v létě projevil touhu odejít. Tu by příznivci Staré dámy ještě byli ochotni akceptovat, jenže Bonucci se upsal nenáviděnému rivalovi AC Milán. Nyní se jednatřicetiletý stoper vrací do Turína a fanoušci ho s otevřenou náručí rozhodně nevítají.

Foto: Sport.cz

Leonardo Bonucci je pod palbou některých fanoušků

Článek

Hvězdný stoper po sedmi sezónách v Juventusu potřeboval novou motivaci, ale nechtěl opustit Itálii. Po promarněném finále Ligy mistrů proti Realu Madrid navíc eskalovaly dlouhodobé neshody Bonucciho s koučem Allegrim. Konec v Turíně tak byl nevyhnutelný a stopera koupilo milánské AC, které Bonuccimu navíc slíbilo kapitánskou pásku.

Sám obránce bral úkol dostat Rossoneri zpět na výsluní jako mimořádnou výzvu. Jenže sezóna skončila pro Milán katastrofálně. Přes obrovské investice se AC horko těžko kvalifikovalo do Evropské ligy. Zklamáním byly taktéž individuální výkony Bonucciho, který byl jen stínem obávaného stopera z Juventusu. Milánští se tak nebránili případným nabídkám a mezi zájemci se překvapivě ozval turínský velkoklub.

Začátkem srpna se oba rivalové dohodli na výměně Bonucciho za nadějného obránce Mattia Caldaru. Hodnotu obou hráčů vyčíslili na 35 milionů eur. Zatímco milánští tifosi jsou z obchodu nadšeni, příznivci Juventusu po euforii z příchodu Cristiana Ronalda dostali tvrdou ránu. Bonucci podle nich nemá „srdce" a zpět ve svém týmu ho nechtějí.

Moment, který nenávist vůči bývalé modle ultras z curva sud ještě vystupňoval, přišel ve vzájemném utkání Juventusu s AC Milán. Jednalo se o první zápas Bonucciho v dresu Rossoneri na Allianz Stadium. V 28. minutě dokázal hlavou pokořit brankáře Buffona a svou trefu bouřlivě oslavoval. Porušil tak nepsané fotbalové pravidlo, že gól proti bývalému zaměstnavateli se slaví pouze decentně nebo vůbec.

Okamžitě po oznámení velké výměny se objevila nová verze Bonucciho dresu. Brankář Mattia Perin přenechal Bonuccimu své číslo devatenáct, ale tifosi mají o jmenovce nad číslem jiné představy. Traditore čili zrádce.

Italskou specialitou je vřelé vítání nových posil na letišti nebo u stadionu. Ve většině případů fanoušci doslova šílí.

V případě Bonucciho návratu se však žádné šílenství nekonalo. U stadionu se shromáždilo jen pár zvědavců.

I tato situace dokazuje, jak chladně je „ztracený syn" vítán zpátky. Bonucciho čeká nejtěžší sezóna v kariéře a vykoupením by snad mohla být pouze vítězná trefa ve finále Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: