Hlavní obsah

Římané pozvali diváky na útočný koncert

PRAHA

AS Řím se ve víkendovém zápase 12. ligového kola nespokojil s tenisovým výsledkem 6:0. Nováčka z Catanie sedmým gólem dorazil kapitán Francesco Totti, který může jen litovat, že nedal ještě druhou branku. Oslavil by tak symbolicky fakt, že jeho manželka Ilary čeká po synkovi Christianovi druhého potomka. Dva góly v zápase, v němž AS Řím rozdrtil Catanii v poměru 7:0, však dali Tottiho spoluhráči Christian Panucci a Simone Perrotta. KOMENTÁŘ VLASTIMILA KAISERA

Článek

Zvlášť druhý jmenovaný, reprezentační záložník Perrotta, dal nádhernou branku. Divákům z horních řad rozlehlého Stadio Olimpico muselo na tu dálku připadat, že takový gól nemohl dát nikdo jiný než Francesco Totti a jménu skutečného střelce ani nemohli uvěřit. Perrotta, který je znám spíše svými bojovými a taktickými přednostmi, totiž perfektním slalomem obešel několik hráčů a v pravý čas pak postrčil špičkou kopačky balón do sítě. "Ne ne, Totti je v týmu jen jeden a já mu rozhodně nebudu fušovat do řemesla," prohlásil po zápase do novinářských mikrofonů usměvavý Perrotta. "Každopádně naše dnešní výhra dokazuje, že jsme připraveni bojovat o ty nejvyšší stupínky v italské lize."

Tým trenéra Luciana Spallettiho doma v předchozích domácích vystoupeních dvakrát jen remizoval s outsidery, 1:1 s Chievem a 2:2 s Ascoli. Výkon i výsledek 3:1 v následujícím zápase s Fiorentinou však už naznačil velké zlepšení, které souviselo s uzdravením dvou důležitých ofenzivních záložníků, Brazilců Manciniho a Taddeiho. AS Řím poté vyhrál dvěma góly kapitána Tottiho i na půdě AC Milán. "Giallorossi" vyhráli čtyři ligové zápasy v řadě a to s celkovým skóre 13:2. Inter Milán na špici z nich tedy musí mít obavy.

Totti a spol. výborně našli svou herní parketu, hráči v červených dresech kombinují téměř naslepo, umějí si nabíhat do volných prostorů, výborně prolínají řady. Na hrotu se tak klidně objevují defenzivní záložníci Simone Perrotta či Daniele De Rossi stejně jako obránci Christian Panucci či Philippe Mexes. Veledůležitou roli pak má brazilské duo Alessandro Mancini, Rodrigo Taddei. Oba nekontrolovatelně víří mezi zálohou a útokem a je tedy téměř nemožné je uhlídat.

Mascara zase fauloval loktem

Catania hrála od 15. minuty o deseti, vyloučen byl její útočník Giuseppe Mascara. Stalo se mu to už potřetí v této sezóně, vždy za úder loktem! Roma pak jednoznačně dominovala, o její drtivé převaze svědčí poměr střel 29:4, z toho 18:1 přímo mezi tři tyče. Ani za jasného stavu se neuspokojila a dál soupeře ničila. Dala tak svým fanouškům tu nejlepší pozvánku pro příští zápas.

Ve třináctém kole italské Serie A padlo 27 gólů (činili se také střelci dalšího římského klubu Lazia, kteří vyhráli 4:1 na půdě Messiny). Průměr tohoto kola je tedy 2,7 gólu na zápas. Ze špičkových evropských lig byla lepší jen německá bundesliga (3,2), stejný průměr jako italská hlásí i španělská liga. Naproti tomu anglická Premier League se musela spokojit s průměrem 1,8, francouzská nejvyšší soutěž na tom byla ještě hůř (průměr 1,7).

Celkové pořadí za celou tuto sezónu naznačuje, že italská Serie A zdaleka není soutěží chudou na góly, jak se často zjednodušeně tvrdí: 1. Německá Bundesliga - gólový průměr 2,78, 2. Italská Serie A - 2,50, 3. Španělská La Liga - 2,39. 4. Francouzská La Ligue - 2,38, 5. Anglická Premier League - 2,16.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články