Hlavní obsah

Boloňa - Udinese 2:1Boloňa s Krejčím otočila zápas proti Udine

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Boloni porazili v sedmém kole italské ligy na domácí půdě Udine 2:1, zápas v 82. minutě rozhodl přízemní střelou k pravé tyči náhradník Ricardo Orsolini. V základní sestavě vítězného týmu nastoupil i český reprezentant Ladislav Krejčí, který střídal v 62. minutě.

Foto: Giorgio Benvenuti, ČTK/AP

Radost fotbalistů Boloně z rozhodující trefy.

Článek

Do vedení se dostali hosté po trefě Ignacia Pussetta v 32. minutě. Domácí stihli ještě do konce poločasu odpovědět, když se z hranice vápna trefil pod břevno Federico Santander. Obrat pak dokonal střídající Orsolini, který vstřelil rozhodující branku tři minuty po příchodu na hřiště.

Krejčí nastoupil od začátku ve třetím utkání po sobě a jeho celek podruhé zvítězil. Na lavičce Udine zůstal mezi náhradníky Antonín Barák.

Boloňa se po druhé domácí výhře v sezóně posunula na 13. místo. Jedenácté Udine prohrálo druhý zápas za sebou.

Úžasnou formu prokazuje na začátku ročníku janovský útočník Krzysztof Piatek, který z celkových 14 střel na bránu osm proměnil a nejméně jednou skóroval ve všech utkáních italské ligy. I díky jeho dvěma zásahům proti Frosinone vyhrál Janov 2:1 a slavil poprvé v sezóně výhru na hřišti soupeře. Domácí zůstali u dna tabulky a těšit je mohl pouze první vstřelený gól v soutěži.

V posledních dvou letech v rámci italské ligy spolu Fiorentina s Atalantou čtyřikrát remizovaly a domácí na popáté prolomili sérii nerozhodných výsledků vítězstvím 2:0. Účet zápasu otevřel v 63. minutě z penalty Veretout a v nastaveném čase přidal pojistku Biraghi.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
Boloňa - Udine 2:1 (42. Santander, 82. Orsolini - 32. Pussetto),
Chievo - FC Turín 0:1 (88. Zaza)
Fiorentina - Bergamo 2:0 (63. Veretout z pen., 90.+4 Biraghi)
Frosinone - FC Janov 1:2 (41. Ciano - 33. a 36. Piatek)
Parma - Empoli 1:0 (33. Gervinho)
Sassuolo - AC Milán 1:4 (68. Djuričič - 50. a 90.+5 Suso, 39. Kessié, 60. Castillejo).

Reklama