Hlavní obsah

Zamíří Schick do Arsenalu? Londýnský klub reaguje na zranění útočníka

Praha

V uplynulém týdnu se začalo spekulovat o přesunu útočníka Patrika Schicka v rámci italské nejvyšší fotbalové soutěže, zájem Arsenalu je však horkou novinkou. Londýnský klub momentálně hledá náhradu za vážně zraněného Dannyho Wellbecka.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Patrik Schick (druhý zprava) na tréninku fotbalistů AS Řím přes zápasem Ligy mistrů v Moskvě.

Článek

Za dvaadvacetiletého českého forvarda by podle informací Corriere dello Sport mohl do AS Řím údajně zamířit o pět let starší velšský záložník Aaron Ramsey, jemuž v létě končí u Gunners smlouva. Schick by do Anglie patrně šel hostovat. V Arsenalu by se potkal s brankářem Petrem Čechem.

Impulsem pro poptávku po útočníkovi byl pro Arsenal Wellbeckův zlomený kotník z nedávného utkání Evropské ligy proti Sportingu Lisabon (0:0). Anglický útočník by totiž mohl chybět až do konce sezony.

Člen národního týmu Schick zatím v Římě nenaplňuje vložené naděje ani finanční investice (cca 991 milionů korun za přestup z Janova). V minulé sezoně hodně marodil a vstřelil jen dvě branky, letos v pěti utkáních italské Serie A nemá ještě ani jednu.

V souvislosti s Schickem se také skloňovaly kluby jako Boloňa, kde působí záložník Ladislav Krejčí, Parma nebo Udine, za které hraje Antonín Barák. Také se mluví o španělských týmech jako Sevilla či Valladolid.

Autor tří reprezentačních branek Schick by mohl změnit klub už v lednu.

Reklama

Související témata: