Hlavní obsah

Schick na odchodu z Říma? Vrátí se do klubu, ve kterém zářil, píší v Itálii

Řím

Zdá se být rozhodnuto. Fotbalista Patrik Schick zřejmě bude od ledna působit v jiném týmu. Podle italských médií by měl útočník AS Řím zamířit na hostování do Sampdorie Janov, ve které prožil dosud svou nejlepší sezonu v kariéře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník AS Řím Patrik Schick v utkání Ligy mistrů v Plzni.

Článek

Po zranění Edina Džeka, měl být útočníkem, na kterého bude římský celek spoléhat. Měl to být právě Schick, který svými góly bude pomáhat k výhrám. Jenže výkony dvaadvacetiletého bývalého hráče Sparty či Bohemians 1905 nejsou takové, jak si trenér Eusebio Di Francesco představuje. Rázem se tak objevily spekulace o hostování, které v posledních dnech dostávají reálné obrysy.

Podle italských médií by Schick měl hostovat v Sampdorii, kde hrál už v sezoně 2016/2017. Tehdy urostlý forvard chodil na hřiště většinou jako střídající hráč a v pětatřiceti zápasech vstřelil třináct gólů, čímž připoutal pozornost nejlepších celků v Serii A.

Poté, co kvůli problémům se srdcem nevyšlo angažmá v Juventusu, přestoupil pražský rodák za 42 milionů eur (asi miliarda korun) do AS Řím.

Vedení klubu nechce Schicka prodat, ale zároveň doufá, že se český reprezentant dostane zpátky do své někdejší formy. A právě angažmá v prostředí, které zná, by mohlo útočníka opět nakopnout, věří nejen v Itálii.

Reklama

Související témata: