Hlavní obsah

Co je s Ronaldem? Juventus hlásí, že i když se hvězda uzdraví, Ligu mistrů asi vynechá

Turín/Praha

Nechat sedět hvězdného Ronalda, když je zdravý? To snad ne! Předseda Juventusu Andrea Agnelli teď ale prozradil, že se podobný krok vedení turínského gigantu chystá udělat a dokonce v Lize mistrů. Ronaldo je momentálně zraněný a nikdo neví, zda se stihne do bitvy s Ajaxem doléčit. Podle italských médií by měl být mimo hru dva týdny. Jenže i kdyby byl fit, Juve nejspíš nechá hvězdu sedět. Ze strachu, aby se Portugalec nezranil na delší dobu.

Foto: Armando Franca, ČTK/AP

Portugalská hvězda Cristiano Ronaldo opouští hřiště během kvalifikačního utkání o Euro 2020 se Srbskem.

Článek

Lékaři se snaží dát Ronalda dohromady, ale jaká bude realita za pár týdnů si nikdo netroufne odhadnout. Rozhodovat se může klidně až před výkopem utkání s Ajaxem. Portugalec je každopádně ve stavu zraněných, když střídal ve 28. minutě kvalifikačního duelu o Euro 2020 se Srbskem kvůli poranění stehna na pravé noze.

„Ronaldo je na tom dobře, ale jestli stihne Ajax? Pokud máte lehké svalové zranění, musíte být opatrní," nechal se slyšet předseda turínského celku Andrea Agnelli.

Ronaldo je ale optimistou. „Nemám strach, znám své tělo a vím, že do dvou týdnů budu zpět," navnadil fanoušky Portugalec. Podle italského listu La Gazzeta bude hvězda Staré dámy chybět minimálně 15 dní. S určitostí tak nestihne duely Serie A s Emporií a Cagliari. Nepravděpodobný je i následný start proti AC Milán.

Čtyřiatřicetiletý pětinásobný vítěz Ligy mistrů v týdnu odcestoval do Barcelony, kde se svěřil do rukou profesionálů z kliniky Corachan. Pro Juventus by jeho absence byla citelnou ztrátou. Stačí si vzpomenout jakým způsobem Ronaldo řádil na hřišti během odvetného utkání osmifinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid.

Reklama

Související témata: