Hlavní obsah

Bergamo posílí za téměř půl miliardy útočník Muriel ze Sevilly. Přijde i Buffon?

Řím

Fotbalisté Atalanty Bergamo získali ze Sevilly za 18 milionů eur (téměř 461 milionů korun) kolumbijského útočníka Luise Muriela. Podle italských médií podepsal s klubem čtyřletou smlouvu. Třetí tým Serie A čeká v nadcházející sezoně premiérový start v Lize mistrů.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Kolumbijský útočník Luis Muriel (vlevo) v souboji s Argentincem Leandrem Paredesem na turnaji Copa América.

Článek

Osmadvacetiletý Muriel strávil druhou polovinu uplynulého ročníku na hostování ve Fiorentině, za kterou ve 23 soutěžních utkáních vstřelil devět branek. Dříve nastupoval v Itálii také za Lecce, Udine a Sampdorii Janov. Muriel nechyběl v nominaci Kolumbie na jihoamerický šampionát Copa América. V úvodním souboji proti Argentině se však zranil a po 14 minutách musel střídat. Mimo hru by mohl zůstat více než dva měsíce.

Do Sevilly přestoupil v roce 2017. Andaluský celek za něj zaplatil rekordních 20 milionů eur (zhruba 512 milionů korun), ale v 65 zápasech zaznamenal jen 13 gólů.

Podle Sky Sport Italia by do Bergama mohl zamířit i jednačtyřicetiletý brankář Gianluigi Buffon, jenž po jediné sezoně skončil v Paris St. Germain. Bývalá dlouholetá opora Juventusu uvažuje také o nabídce Porta, kde by nahradila Ikera Casillase, jehož počátkem května postihl na tréninku infarkt.

Reklama

Související témata: