Hlavní obsah

Opičí skřeky na Lukaka? Fanoušci Interu přišli s bizarním vysvětlením

Belgický útočník Romelu Lukaku se v 2. kole Serie A na hřišti Cagliari stal terčem rasistických urážek domácího kotle. Kauza získala hodně mediální pozornosti napříč fotbalovým světem. K incidentu se nyní vyjádřili i ultras Interu Milán. Jejich vysvětlení je ale poněkud bizarní. Podle nich se nejednalo o rasistické urážky, ale o projev respektu k soupeři.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Romelu Lukaku se raduje z gólu v dresu Interu Milán.

Článek

„Italští fanoušci nejsou rasisté," odhodlala se milánská fanouškovská ekipa Curva Nord k obhajobě kolegů z města Cagliari. „To, že si myslíš, že šlo o rasismus, je nám líto," píše se v otevřeném dopise, který je adresován Lukakovi.

„Tento způsob fandění soupeřů považuj, prosím, za italský způsob, jak vyjádřit respekt a úctu k tomu, v jaké hraješ formě. Fanoušci rivalů se bojí toho, že budeš dávat góly proti jejich týmu, ale není to proto, že by byli rasisté nebo tě nenáviděli," přišli příznivci Interu s hodně svéráznou obhajobou rasistických urážek.

V dalších částech dopisu se píše, že skupina Curva Nord je multietnická a že se nevyhraňuje proti žádným hráčům, ať už pocházejí odkudkoliv. Lukaka pak žádají o to, aby jim pomohl objasnit to, co je skutečný rasismus, a aby byl nápomocný k tomu dokázat, že italští fanoušci rasisté nejsou.

Belgický reprezentant do Interu zamířil v létě z Manchesteru United. Italský klub za něj na Ostrovy poslal částku 80 milionů eur. Lukaku se prosadil už v prvním ligovém kole, když se jedním gólem podílel na vítězství 4:0 proti Lecce. Ve druhém kole na hřišti Cagliari rozhodl utkání pokutovým kopem. Právě to spustilo neblaze proslulé skandování opičích skřeků od domácího kotle.

Reklama