Hlavní obsah

Inter - Juventus 1:2Juventus vyhrál souboj o první místo

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán v italské lize poprvé v sezoně ztratili body. V přímém souboji o první místo podlehli v 7. kole doma mistrovskému Juventusu 1:2. Český reprezentant Ladislav Krejčí z Boloni skóroval při remíze 2:2 s Laziem Řím. Fiorentina vyhrála potřetí za sebou, tentokrát si poradila 1:0 s Udine. Záložník Antonín Barák se dostal do hry v 78. minutě za nepříznivého stavu a porážce hostů už nezabránil.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Paulo Dybala a Cristiano Ronaldo z Juventusu se radují z gólu při utkání s Interem.

Článek

Duel mezi první dvěma týmy tabulky byl prestižní pro trenéra Interu Antonia Conteho, který s Juventusem získal jako kouč a hráč dohromady osm ligových titulů. "Stará dáma" se ujala ve čtvrté minutě vedení po křížné střele Paula Dybaly. O chvíli později mohl zvýšit Cristiano Ronaldo, jeho rána zpoza vápna ale trefila jen břevno.

Inter srovnal v 18. minutě. De Ligt zahrál v pokutovém území rukou a Lautaro Martínez nařízenou penaltu proměnil. V 80. minutě ale rozhodl vypjaté střetnutí ve prospěch úřadujícího mistra po svižné kombinaci střídající Gonzalo Higuaín. Juventus přeskočil svého soupeře v tabulce a odsunul ho o bod na druhé místo. "Nerrazurri" neporazili Juventus šest ligových utkání v řadě.

Foto: Giorgio Benvenuti, ČTK/AP

Ladislav Krejčí z Boloni se raduje z gólu proti Laziu.

Krejčí otevřel skóre v 21. minutě, kdy si naběhl ve vápně na Orsoliniho centr a hlavou zakončil. Český reprezentant, který stejně jako v předchozích dvou duelech nastoupil v základní sestavě na pozici levého obránce, skóroval v Serii A poprvé od premiérové trefy v prosinci 2016 proti Pescaře.

Vzápětí vyrovnal nejlepší střelec soutěže Ciro Immobile, chvíli nato dostal Krejčí žlutou kartu. Gólový první poločas pokračoval: vedení domácím vrátil Rodrigo Palacio, ale Immobile do pauzy dokázal znovu odpovědět. Po změně stran oba týmy dohrávaly o deseti po červených kartách Lucase Leivy a Garyho Medela, skóre už se ale nezměnilo.

Jedinou branku zápasu Fiorentina - Udine vstřelil v 72. minutě hlavou Nikola Milenkovič. "Fialky" se prosadily po rohovém kopu počtvrté v sezoně, což je nejlepší bilance ze všech týmů Serie A. V tu chvíli už na střídačce Udine nebyl trenér Igor Tudor, který o pár minut dříve dostal za protesty červenou kartu.

Bergamo vyslalo směrem na bránu Lecce během prvního poločasu čtrnáct střel, což je rekord této sezony Serie A. Atalantě to vyneslo dvě branky, Duván Zapata jednu dal a na druhou přihrál.

Bergamo tak položilo základ k vítězství 3:1. Z posledních pěti utkání získalo třináct bodů a pojistilo si třetí místo v tabulce. Nováček soutěže Lecce je na 18. příčce.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
Fiorentina - Udine 1:0 (72. Milenkovič)
AS Řím - Cagliari 1:1 (31. vlastní Ceppitelli - 26. Joao Pedro z pen.)
Bergamo - Lecce 3:1 (35. Zapata, 40. Gómez, 56. Gosens - 86. Lucioni)
Boloňa - Lazio Řím 2:2 (21. Krejčí, 31. Palacio - 23. a 39. Immobile)
FC Turín - Neapol 0:0
Inter Milán - Juventus Turín 1:2 (18. Martínez z pen. - 4. Dybala, 80. Higuaín)
Sobotní výsledky

Reklama

Související témata: