Hlavní obsah

Boloňa - Inter 1:2Lukaku zařídil dvěma góly výhru Interu Milán

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán díky dvěma gólům Romelua Lukakua obrátil v 11. kole italské ligy duel na hřišti Boloni a zvítězili 2:1. Juventus však vyhrál večerní městské derby s FC Turín 1:0 a dál vede tabulku. Za Boloňu odehrál celý zápas Ladislav Krejčí. AS Řím porazil Neapol 2:1.

Foto: Giorgio Benvenuti, ČTK/AP

Kanonýr Interu Milán Romelu Lukaku slaví vstřelený gól.

Článek
Fotogalerie

Dvacetiletý De Ligt, za kterého "Bianconeri" zaplatili Ajaxu Amsterodam bezmála dvě miliardy korun, se prosadil v 70. minutě. Gonzalo Higuaín vrátil míč po rohovém kopu před branku a nikým nehlídaný De Ligt vystřelil Juventusu vítězství. Lídr Serie A ani v jedenáctém utkání ligové sezony nenašel přemožitele a vyhrál devátý z posledních deseti soutěžních zápasů.

Boloňa skórovala po hodině hry, kdy se střelou před vápnem prosadil Roberto Soriano. V 75. minutě ale srovnal Lukaku, který pak v první minutě nastavení proměnil pokutový kop. Šestadvacetiletý belgický útočník je s devíti trefami druhým nejlepším střelcem soutěže. Na Cira Immobileho z Lazia Řím ztrácí tři zásahy.

AS Řím poslal do vedení v 19. minutě Nicolo Zaniolo. O sedm minut později odmítl dvoubrankový náskok Aleksandar Kolarov, který neproměnil penaltu. Deset minut po změně stran vzal odpovědnost za další pokutový kop místo srbského obránce Jordan Veretout a francouzský záložník se nemýlil, byť si brankář Alex Meret na míč sáhl. Za hosty snížil Arkadiusz Milik.

Italská fotbalová liga - 11. kolo
AS Řím - Neapol 2:1 (19. Zaniolo, 55. Veretout - 72. Milik),
Boloňa - Inter Milán 1:2 (59. Soriano - 75. a 90.+1 z pen. Lukaku),
FC Turín - Juventus Turín 0:1 (70. De Ligt)

Reklama

Související témata: