Hlavní obsah

Verona má kvůli rasismu uzavřenou část tribuny

Řím

Fotbalový klub z Verony byl potrestán za rasistické pokřiky fanoušků na útočníka Brescie Maria Balotelliho. Disciplinární komise italské ligy Hellasu za incident z nedělního zápasu, který domácí tým vyhrál 2:1, na jeden zápas zavřela část tribuny.

Foto: Simone Venezia, ČTK/AP

Mario Balotelli v debatě s dnes již bývalým trenérem Brescie Eugeniem Corinim.

Článek

Balotelli už v prvním poločase pohrozil odchodem ze hřiště kvůli tomu, že z tribun slyšel opičí skřeky. Rozhodčí na pět minut zastavil hru a prostřednictvím hlasatele vyzval příznivce, aby se uklidnili. Útočník Brescie se rozhodl pokračovat.

Disciplinárka dnes Veronu potrestala, protože podle delegáta a dalších svědků byly skřeky jasně slyšet. V souvislosti s nedělním zápasem nejde o první trest. Už dříve vedení klubu z Verony uložilo jedenáctiletý zákaz vstupu na stadion šéfovi fanoušků ultras Lucovi Castellinimu za to, že o bývalém útočníkovi Liverpoolu nebo Manchesteru City Balotellim prohlásil, že nikdy nebude plnohodnotým Italem.

Ještě před tím než disciplinární komise vynesla trest, požádala část zastupitelů města Verona o právní kroky proti Balotellimu, který podle nich Veronu křivě obvinil z rasismu. Podle nich na tribunách žádné urážky nezazněly, což po zápase tvrdili i trenéři obou klubů.

Reklama

Související témata: