Hlavní obsah

Barák jde z Udine na hostování do Lecce. Svitne mu naděje na EURO?

Lecce
Aktualizováno

Vypadl ze sestavy národního týmu, naděje na start na EURO 2020 mu nicméně svitla. Fotbalista Antonín Barák změnil v italské lize dres. Pětadvacetiletý český záložník a člen širšího kádru reprezentace opustil Udine a zamířil na hostování do konce sezony do Lecce. Nováček Serie A o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Antonín Barák a Ahmed Musa z Nigérie během přípravného utkání v rakouském Schwechatu.

Článek
Fotogalerie

Barák věří, že bude mít v Lecce větší herní vytížení. V dresu Udine v této sezoně patřil mezi náhradníky a zasáhl jen do osmi zápasů italské ligy. Další tři starty si připsal v domácím poháru, kde se dočkal jediného gólu.

Barák přišel do Udine v létě 2017 z pražské Slavie. Během vydařené premiérové sezony v Itálii zaznamenal ve 34 ligových zápasech sedm branek a čtyři asistence. V následujícím ročníku ale příbramského odchovance výrazně přibrzdily problémy se zády a zasáhl jen do devíti soutěžních utkání.

Z pohledu tabulky si Barák v Lecce mírně pohorší. Nováčkovi italské ligy patří 17. místo a před trojicí nejhorších týmů soutěže má jen jednobodový náskok. Udine figuruje na 14. příčce.

Šilhavý na něj nezapomíná

Barák celé loňské jaro promarodil kvůli problémům se zády.

Trenér Jaroslav Šilhavý s ním nicméně stále počítá.

„Tonda Barák se uzdravuje, takže věřím, že bude k dispozici," těšil se kouč loni v létě na startu nové sezony.

Vzhledem k menšímu Barákovu hernímu vytížení však záložníka zatím zpátky nepovolal.

Rodák z Příbrami hrál za reprezentaci naposledy v říjnu 2018 na Ukrajině v utkání Ligy národů. Barák má v reprezentaci velmi solidní bilanci 12 zápasů a 5 vstřelených gólů.

Reklama

Související témata: