Hlavní obsah

Fandové už můžou! Na pohárový superšlágr v Itálii se tribuny otevřou

Omezení netrvala dlouho! Alespoň některá. Středeční odvetný zápas semifinále Italského poháru mezi Juventusem a AC Milán se odehraje s diváky na stadionu. Oznámilo to vedení turínského klubu poté, co vláda oblasti Piemont zrušila bezpečnostní opatření zavedená kvůli nákaze koronavirem.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Juventusu na ilustračním snímku

Článek

Úřady naopak zpřísnily opatření v Lombardii, Benátsku, Emilii-Romagně, Savoně, Pesaru a Urbinu, kde se budou fotbalové zápasy hrát nadále bez diváků, a to až do neděle. Fanoušci z těchto regionů navíc nově dostali zákaz cestovat na zápasy hrající se venku.

Nákaza koronavirem propukla loni v prosinci v Číně, odkud se rozšířila dále do světa. Z evropských zemí je na tom nejhůře právě Itálie, kde se objevilo 1694 případů onemocnění a počet úmrtí vzrostl na 34. Kvůli nákaze bylo v zemi za poslední dva týdny odloženo deset zápasů fotbalové ligy včetně nedělního duelu Juventusu s Interem Milán.

O nadcházejícím víkendu bude muset být podle všeho odloženo nebo odehráno bez diváků pět z deseti zápasů. Vedení italské nejvyšší soutěže proto na středu naplánovalo mimořádné jednání s cílem vyřešit komplikující se situaci v už tak nabité termínové listině.

Ve stejný den se také uskuteční odveta semifinále poháru mezi Juventusem a AC Milán, jejichž první vzájemný zápas skončil 1:1. Druhou dvojici tvoří Inter Milán a Neapol, která bude ve čtvrtek ve druhém utkání hájit na domácí půdě vítězství 1:0.

Reklama

Související témata: