Hlavní obsah

Konec v AC? Ibrahimovic chce v létě odejít. Na vině jsou neshody s vedením

Hvězdný fotbalista Zlatan Ibrahimovic hodlá v červnu opustit AC Milán. Podle informací deníku Daily Mail stojí za rozhodnutím opustit klub neshody s vedením. Osmatřicetiletého útočníka Rossoneri vytočil nedávný vyhazov Zvonimira Bobana z funkce sportovního ředitele. Právě on stál za návratem Ibrahimovice do milánského celku. Švédský kanonýr má v AC platnou smlouvu do léta, podle všeho tak odejde jako volný hráč. Ve hře je ovšem i konec kariéry a přesun na lavičku v roli trenéra.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalový kanonýr Zlatan Ibrahimovic chce v létě opustit AC Milán. Kam povedou jeho další kroky?

Článek

Za rozhodnutím ohledně odchodu Ibrahimovice po pouhém tříměsíčním působení v AC Milán údajně stojí způsob, jakým se klub zbavil svého nyní již bývalého sportovního ředitele Zvonimira Bobana. Bývalý jugoslávský a chorvatský fotbalista hrál přitom zásadní roli při návratu švédského útočníka do milánského celku, kde působil již v letech 2010-2012.

Jakým směrem se bude dál ubírat Ibrahimovicova kariéra? Britský server Daily Mail píše, že švédského dlouhána láká pro novou sezonu do svého kádru legendární Gennaro Gattuso, který v současnosti šéfuje lavičce Neapole.

Bývalý švédský reprezentant se v letošním ročníku v dresu Rossoneri představil v deseti utkáních, ve kterých si připsal čtyři branky. O moc víc už jich nejspíš nebude. Podle italského serveru Sport Mediaset už Ibrahimovic svůj záměr odejít oznámil vedení klubu.

Přestože o jeho služby už údajně projevil zájem trenér Neapole Gattuso, který s urostlým Ibrahimovicem nastupoval za AC při jeho předchozím působení na San Siru v červeno-černých barvách, ve hře je vzhledem k věku i konec Ibrahimovicovy aktivní kariéry a jeho přesun na lavičku v roli fotbalového trenéra. Už před nějakou dobou osmatřicetiletý světoběžník odkoupil podíl ve švédském klubu Hammarby IF.

Reklama

Související témata: