Hlavní obsah

Fotbalisté Interu Milán mohou opustit domácí izolaci, nákaza se neprokázala

Fotbalisté Interu Milán mohou opustit domácí izolaci, ve které byl celý tým po utkání s Juventusem Turín poslední dva týdny. Podle italských médií se u žádného z hráčů neprokázala nákaza novým typem koronaviru a fotbalisté si konečně budou moci zajít nakoupit.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Interu Milán se radují z branky

Článek

Inter jako některé další kluby v Evropě musel povinně do domácí izolace a hráči se měli co nejvíc vyvarovat i kontaktu se svými nejbližšími. Milánský klub totiž v posledním utkání před přerušením italské ligy nastoupil proti Juventusu, v jehož kádru se nákaza nemocí COVID-19 objevila u tří hráčů.

Milánští měli větší štěstí. Po dvou týdnech budou moci konečně vyjít z domu a nakoupit si nejnutnější věci v potravinách či lékárnách, které na rozdíl od většiny obchodů v zemi zůstaly otevřené.

Do tréninku se Inter zatím vrátit nemůže, neboť v Itálii stejně jako ve většině evropských států platí omezení volného pohybu a zákaz sportovních akcí.

Itálie je v rámci pandemie nejvíce postiženou zemí na světě. Podle posledních zpráv na Apeninském poloostrově nemoci podlehlo 5500 lidí, což je více než v Číně, odkud se nový typ koronaviru začal šířit.

Reklama

Související témata: