Hlavní obsah

Italská liga bude mít mistra, řekl šéf tamního fotbalového svazu

I kdyby současná pandemie nového koronaviru neumožnila dohrát zbytek sezony italské fotbalové ligy, podle šéfa svazu Gabrieleho Graviny bude stoprocentně vyhlášen nový mistr. Momentálně nejvíce počítá s tím, že se přerušená soutěž dokončí nejpozději do 30. července.

Foto: Donato Fasano, ČTK/AP

Brankář Atalanty Pierluigi Gollini chytá míč v utkání s Lecce.

Článek

"Všichni bychom rádi dokončili sezonu na hřišti. Pokud bychom nemohli hrát, stále bychom chtěli zachovat hodnotu sportovní soutěže, která se odehrála na hřišti. To znamená, že se bavíme o tom, komu by připadlo Scudetto (titul)," řekl Gravina pro Sky Sport Italia.

"Stále musíme dospět k závěru, jak sestavit týmy pro příští sezonu. Od toho, kdo půjde do evropských pohárů, až po to, kdo postoupí a sestoupí," dodal Gravina.

Vzhledem k tomu, že Itálie je při pandemii jednou z nejvíce zasažených zemí na světě, je pravděpodobné, že by se dohrávaná sezona protáhla přes 30. červen, kdy obvykle vyprší končící smlouvy.

"Jsme v kontaktu s (mezinárodní federací) FIFA kvůli prodloužení smluv, pokud bychom potřebovali pokračovat po 30. červnu. Musíme najít řešení a ideální by bylo skončit do 30. července. Samozřejmě musíme dodržovat to, co přichází od nejvyšších politických orgánů," uvedl Gravina.

Reklama

Související témata: