Hlavní obsah

Koronavirus léčí jen vitamíny a šumivými tabletami! Dybala chtěl s přítelkyní prchnout z Itálie

Cítí se jako v pasti. Ofenzivní záložník Paulo Dybala je jedním ze tří fotbalistů Juventusu Turín s potvrzenou nákazou novým typem koronaviru. Popsal, že se u něj velmi silně projevily příznaky nemoci. Těžce se mu dýchalo a po pěti minutách byl unavený. Argentinský legionář je už deset dní oficiálně nakažený a jeho zotavení je zatím v nedohlednu. S přítelkyní chtěl utéct z Itálie.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Ofenzivní záložník Paulo Dybala je nakažený novým typem koronaviru.

Článek

Šestadvacetiletý ofenzivní hráč je ve svém domě v Turíně v izolaci spolu s přítelkyní Orianou Sabatiniovou, kterou postihl koronavirus také. Ve videonahrávce minulý týden uvedl, že už se cítí lépe a snaží se začít s tréninkem.

Poslední zprávy však nejsou až tak optimistické. U Paula Dybaly se dál projevují klasické symptomy nemoci jako jsou kašel a problémy s dýcháním. Líčí to jeho přítelkyně v rozhovoru pro webovou stránku portugalského časopisu Caras. Zároveň dodává, že ona není infikována.

"O viru toho stále až tak mnoho nevíme. Naši lékaři nám radili, aby Paulo přestal trénovat a věnoval se pouze odpočinku. Léky prakticky nemáme, dodali nám pouze vitamíny a šumivé tabletky. Co se týče mého stavu, měla jsem negativní test, ale budou mi dělat ještě jeden," popsuje 23letá argentinská modelka a zpěvačka.

Sen o Dubaji nerealizovali

Vedle Dybaly se z Juventusu dosud nakazili novou nemocí další dva hráči - Daniele Rugani a Blaise Matuidi. Pozitivní případy ohlásily i další kluby ze Serie A. Itálie je jednou z nejhůře zasažených zemí na světě, epicentrum nákazy je v regionu Lombardie.

Sabatiniová netají, že původně hodlali s přítelem Itálii opustit. "Chtěli jsme odletět do Dubaje v SAE, kde by nám nehrozilo nebezpečí. V Itálii je situace složitá, stačí se podívat na statistiky úmrtnosti a přeplněné nemocnice. Nakonec jsme však tuto myšlenku zavrhli a rozhodli se zůstat v Turíně. Nejmoudřejší ze všeho je teď zůstat doma a čekat, až všechno skončí," vypráví Sabatiniová, kterou cituje také italský Tuttosport.

Fotbalisté Juventusu kvůli pandemii nebudou brát čtyři měsíce výplaty. Stará dáma se s hráči a realizačním týmem dohodla, že jim pozastaví mzdy za březen až červen. Klub spočítal, že tím ušetří 90 milionů eur (2,46 miliardy korun). Pokud se přerušená italská liga znovu rozběhne, hráči platy dostanou.

Reklama

Související témata: