Hlavní obsah

Brankář Petr na rok opouští Parmu, bude chytat v třetí lize

BUSTO ARSIZIO

Fotbalový gólman Radek Petr, který před rokem vybojoval s reprezentací do 20 let stříbro na mistrovství světa v Kanadě, bude chytat třetí italskou ligu za celek Pro Patria. Klub z města Busto Arsizio si brankáře české jednadvacítky vypůjčil na roční hostování z Parmy.

Článek

Petr přišel do Parmy z Ostravy po loňském šampionátu, ale do branky prvního mužstva se nedostal. "Dívám se na to tak, že mám šanci pravidelně chytat. Kdyby se to mělo opakovat i další sezónu a dva roky bych nechytal, to by bylo špatné," řekl dnes ČTK jednadvacetiletý opavský odchovanec.

O důvěru trenérů v Parmě zatím bojuje marně. V minulé sezoně nastupoval pouze za juniorku, ani po sestupu áčka do druhé ligy se však situace neobrátila k lepšímu.

"Nemůžu říct, že bych nebyl trošku zklamaný tím, že odcházím z Parmy, ale jestli se chci prosadit, musím dělat postupné kroky a hlavně začít chytat. I Serie C je kvalitní soutěž, můžu odchytat nějakých čtyřicet zápasů za rok. Může mi to prospět," prohlásil Petr.

Podle něj byly ve hře ještě nabídky z jiných třetiligových italských klubů. O návratu domů však vůbec neuvažoval. "Pořád se chci prosadit v Itálii. To znamená, že tady musím začít chytat a pilovat jazyk. O Česku jsem vůbec neuvažoval," podotkl.

Gólman věří, že mu odchod do ústraní třetí nejvyšší soutěže nezavře dveře do reprezentační jednadvacítky. Petr zatím figuruje v širším výběru nového kouče Jiřího Kotrby. "Mělo by mi to spíše pomoct než ublížit, pokud budu pravidelně hrát. Ale v Pro Patrii nemám dopředu nic jisté. Musím přesvědčit, že na to mám," dodal.

Reklama

Související témata: