Hlavní obsah

Italský fotbal připravil první plán restartu ligové sezony

Řím

Italský fotbalový svaz dnes přišel s prvním návrhem pravidel pro znovuzahájení soutěží po konci celostátní karantény, která zatím platí do 3. května. Rozjezd lig bude naplánován na tři fáze, prioritu při tom bude mít nejvyšší Serie A, teprve poté by mohly začít i obě nižší soutěže.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Italská fotbalová liga byla na neurčito přerušena.

Článek

"Pro restart italského fotbalu musí být nejvyšší prioritou zajištěná bezpečnost," řekl šéf svazu Gabriele Gravina. První fáze plánu proto počítá s otestováním všech hráčů, trenérů a dalších spolupracovníků na koronavirus.

Teprve po negativních výsledcích může dojít k dalšímu kroku, kterým bude nástup všech do tréninkových center, která budou poté uzavřena a budou fungovat jako karanténa. V nich týmy mohou začít trénovat v malých skupinách, všechny prostory, v nichž se budou pohybovat, včetně ubytování, budou pravidelně dezinfikovány.

Společný trénink celých mužstev bude umožněn s jistým časovým odstupem a teprve po několika týdnech může začít třetí fáze, v níž se rozběhne zápasový program. Všemi procedurami budou muset projít i rozhodčí.

Italská liga byla přerušena na začátku března, do konce sezony zbývá v nejvyšší soutěži odehrát ještě 12 kol.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články