Hlavní obsah

Grygera si v turínském derby poranil stehno

TURÍN

Český fotbalový reprezentant Zdeněk Grygera bude pravděpodobně chybět v obraně Juventusu Turín ve středečním utkání italské ligy proti Boloni. V sobotním derby s FC Turín si poranil stehenní sval na levé noze a v poločase ho nahradil švédský veterán Olaf Mellberg. O Grygerově zranění informovaly internetové stránky Juventusu.

Článek

Délka léčby ani přesnější diagnóza zatím nejsou známy. Do kvalifikačního utkání české reprezentace proti San Marinu, které se hraje 19. listopadu, by však měl být pravý bek či stoper v pořádku.

Z turínského derby si odnesli zdravotní problémy i další hráči Juventusu, který vyhrál 1:0. Záložník Paolo De Ceglie si poranil kotník a bosenského beka či záložníka Hasana Salihamidžiče již během rozcvičování rozbolela achilovka.

Prestižní zápas bolel i Pavla Nedvěda. "O poločase jsem si řekl o vystřídání, protože jsem po jednom z faulů cítil bolest v koleni. Ale protože už byli zranění Zdeněk Grygera a Salihamidžič, hrál jsem dál. Nešlo o nic vážného," uvedl šestatřicetiletý záložník, který proti Boloni určitě nastoupí.

Juventus se i tak potýká s rozsáhlou marodkou. Kvůli zdravotním problémům v sobotu nehráli brankář Gianluigi Buffon, obránce Jonathan Zebina, záložníci Mauro Camoranesi, Claudio Marchisio či útočník David Trezeguet.

Reklama

Související témata: