Hlavní obsah

Italský fotbal v slzách. Devatenáctiletý záložník Atalanty zemřel

Dlouhé týdny bojuje Itálie s pandemií koronaviru, výjimkou není ani fotbal. V době, kdy se jedna z nejslavnějších soutěží světa stejně jako zbytek Evropy znovu probouzí k životu, dostal fotbal na Apeninském poloostrově další ránu. V pouhých devatenácti letech zemřel v pondělí na krváceni do mozku Andrea Rinaldi. Záložník Atalanty Bergamo v té době hostoval v týmu čtvrté ligy Legnana.

Foto: Sport.cz

Andrea Rinaldi zemřel ve věku pouhých devatenácti let.

Článek

Miloval fotbal a byl považován za nadějného hráče, který by se v budoucnu mohl prosadit i v kádru účastníka letošního ročníku Ligy mistrů Atalanty Bergamo. Své sny o velké kariéře však Andrea Rinaldi už neuskuteční. V pondělí zemřel na krvácení do mozku.

Tragédie se podle informací italských médií stala během pátečního individuálního Rinaldiho tréninku, který kvůli karanténě absolvoval stejně jako jeho spoluhráči sám. Mladík utrpěl mozkové aneurysma, nebo-li výduť mozkových cév, a následnému krvácení do mozku o tři dny později v nemocnici ve Varese podlehl.

"Dnes je jeden z nejsmutnějších dnů. Andrea Rinaldi, náš bojovník, nás opustil. Utrpěl krvácení do mozku ve věku, kdy měl před sebou celý život a slibnou kariéru se spoustou gólů. Je to obrovská, nepředstavitelná tragédie," píše se v oficiálním prohlášení Legnana.

"Pokaždé, když Andrea přišel na trénink, vždy ke mně nejdříve přišel, aby mě pozdravil. Tuhle vzpomínku si na něj už navždy ponesu, zůstane v mém srdci," řekl k tragédii ředitel klubu Giovanni Munafo.

"Byl to výjimečný chlapec, šel každému příkladem. Chtěl bych vyjádřit nejhlubší soustrast jeho rodině. Vždy byl na hřišti příkladným bojovníkem a takového si ho budou fanoušci navždy pamatovat," dodal Munafo.

K neštěstí se vyjádřilo i vedení Atalanty. "Ty jsi byl tím posledním, kdo by se na hřišti vzdal. A tak to bylo i teď. O to víc je tvůj odchod bolestnější. Tvůj úsměv a laskavost však navždy zůstane v našich srdcích, tak si tě budeme pamatovat."

Reklama

Související témata: