Hlavní obsah

Mourinho se kvůli Adrianovi dostal do sporu s koučem Boloni

MILÁN

Trenér fotbalistů Interu Milán José Mourinho si v Itálii udělal dalšího nepřítele. Prostořeký Portugalec se kvůli brazilskému útočníkovi Adrianovi dostal do slovní přestřelky s bývalým asistentem Interu a nyní koučem Boloni Sinišou Mihajlovičem.

Článek

Spor mezi trenéry rozpoutala poslední aféra kolem brazilského útočníka Adriana, který přišel v týdnu na trénink opilý, a přestože opětovně porušil životosprávu, Mourinho ho pouze poslal z tréninku domů. "Já s Mancinim (Mourinhův předchůdce na lavičce Interu) jsme s Adrianem zacházeli stejně a byli jsme prý neschopní. Když udělá totéž Mourinho, je za génia," řekl Mihajlovič.

"S Mourinhem není možné bavit se o fotbale, protože ho nikdy nehrál. Nejdřív ho sledoval v televizi a pak teprve se stal trenérem. Některé věci se ve škole prostě nenaučíte," připomněl Mourinhovu minulost. Bývalý kouč Chelsea se jako hráč v mládí neprosadil a trenérskou kariéru odstartoval jako tlumočník.

Mourinho si nenechal nic líbit a okamžitě opětoval "palbu". "Když se asistentem v Interu mohl stát někdo, kdo jako hráč plival na soupeře, tak proč by nemohl Adriano dostat druhou šanci?" prohlásil. "A pokud vím, asistentem v Interu je Franco Baresi, ale Mihajlovič mluví o klubu častěji než on, přestože už v Interu dávno není," dodal.

Mourinho je v Interu od června a už několikrát se v Itálii postaral o rozruch. Nejprve se dostal do slovní přestřelky se sportovním ředitelem Catanie, pak si utahoval z trenéra Juventusu Claudia Ranieriho, a dokonce novináře upozorňoval, že jeho plat je mnohem vyšší, než oni uvádějí.

Reklama

Související témata: