Hlavní obsah

Ibrahimovic achilovku poraněnou nemá, ale čeká ho pauza

Milán/Praha

Vyšetření potvrdilo poraněné lýtko fotbalové hvězdy Zlatana Ibrahimovice. Švédský kanonýr musel v pondělí přerušit přípravu s AC Milán, sotva s ní po karanténě začal, ale obavy z poškozené achilovky se nepotvrdily. Podle italského klubu podstoupí za deset dnů další vyšetření.

Foto: Sport.cz

Vyšetření potvrdilo poraněné lýtko fotbalové hvězdy Zlatana Ibrahimovice.

Článek

Osmatřicetiletý Ibrahimovic přicestoval do Milána před dvěma týdny, předtím se v rodném Švédsku během koronavirové pauzy připravoval s týmem Hammarby. Po nucené karanténě se zapojil do přípravy AC na možný restart sezony. "Utrpěl zranění pravého lýtkového svalu. Achillova šlacha je zcela nepoškozená," informovali Rossoneri.

Italské týmy mohou od minulého týdne společně znovu trénovat a doufají, že vláda jim dá svolení obnovit sezonu od 13. června. Zda případný začátek Ibrahimovic stihne, není jisté. Podle Sky Sport může pauzírovat několik týdnů.

Do milánského klubu se Ibrahimovic vrátil koncem loňského roku po dvou sezonách v zámořské MLS. Než byla Serie A přerušena, odehrál osm ligových zápasů a třikrát skóroval. S lýtkem už měl problémy v zimě.

Reklama