Hlavní obsah

Udinese - Atalanta 2:3Bergamo prodloužilo vítěznou sérii výhrou v Udine

Aktualizováno

Fotbalisté Bergama prodloužili vítěznou sérii v italské lize na šest zápasů, když v utkání 28. kola porazili Udine 3:2. Na sedmou příčku v neúplné tabulce se dostal AC Milán po výhře nad AS Řím 2:0. Tříbodový zisk si připsala také Neapol, která si poradila se Spalem Ferrara 3:1.

Článek

Bergamo poslal do vedení v 9. minutě Duván Zapata, za Udine však do poločasu vyrovnal Kevin Lasagna. V druhé půli hostující Atalanta potvrdila roli nejlépe střílejícího mužstva soutěže, dvakrát se prosadil Luis Muriel. Lasagnova druhá branka v utkání na body domácím nestačila.

Bergamo překonalo svůj rekord v počtu vstřelených branek v Serii A. Na kontě mají svěřenci trenéra Gian Piera Gasperiniho 80 gólů, druhý nejlépe střílející tým soutěže Lazio dalo o 16 branek méně.

Úvodní branku AC v zápasu s AS Řím vstřelil až v 76. minutě Chorvat Ante Rebič, jenž dal již sedmý gól ze šestnácti, které Milán v tomto kalendářním roce v Serii A nastřílel. Tři body proti pátému týmu tabulky, který ve druhé půli ani jednou nevystřelil na branku, pojistil v závěru z penalty Hakan Calhanoglu. AC Milán je po výhře sedmý, na tuto příčku se ale může vrátit Parma, která hraje večer s Interem Milán.

Hektický první poločas utkání Neapole se Spalem ovládli domácí. V jejich dresu se trefil Dries Mertens s Josém Callejónem, další trefu Lorenza Insigneho odvolal videorozhodčí. Za Spal se prosadil Petagna. V druhé půli Neapol navýšila náskok díky Aminu Younesovi.

Fotbalisté Interu Milán otočili utkání 28. kola italské ligy a oslabenou Parmu, která dohrávala bez vyloučeného Juraje Kucky, porazili 2:1.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:
AC Milán - AS Řím 2:0 (76. Rebič, 89. Calhanoglu z pen.)
Neapol - Spal Ferrara 3:1 (4. Mertens, 36. Callejón, 78. Younes - 29. Petagna)
Sampdoria Janov - Boloňa 1:2 (88. Bonazzoli - 70. Barrow z pen., 75. Orsolini)
Sassuolo - Hellas Verona 3:3 (53. a 77. Boga, 90.+7 Rogerio - 51. Lazovič, 57. Stepiňski, 68. Pessina)
Udine - Bergamo 2:3 (31. a 87. Lasagna - 71. a 79. Muriel, 9. Zapata)
Parma - Inter Milán 1:2 (15. Gervinho - 84. De Vrij, 87. Bastoni).

Reklama

Související témata: