Hlavní obsah

Atalanta - Neapol 2:0Bergamo vyhrálo i čtvrtý zápas po restartu sezony

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Bergama vyhráli v italské lize i čtvrtý zápas po koronavirové pauze. Neapol porazili 2:0 a v tabulce si upevnili čtvrté místo, znamenající postup do Ligy mistrů. Neapol naopak o stoprocentní bilanci po restartu sezony přišla a zůstala šestá. AS Řím podruhé za sebou v Serii A prohrál 0:2. Pátý tým tabulky po ztrátě s AC Milán tentokrát v domácím zápase 29. kola podlehl Udine.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Radující se hráči Bergama, ilustrační snímek.

Článek

Atalanta rozhodla o vítězství ve druhém poločase. Dvě minuty po přestávce otevřel skóre chorvatský záložník Pašalič, který hlavičkou poslal do branky přesný centr Argentince Gómeze. O necelých deset minut později přidal druhý gól německý obránce Gosens a pojistil sedmou výhru Bergama v řadě.

Římský tým ve 12. minutě inkasoval první gól od Lasagny a ve 30. minutě přišel o útočníka Perottiho, který dostal červenou kartu za šlápnutí na nohu Rodriga Becaa. Pojistku hostů přidal v závěru utkání Nestorovski po De Paulově další asistenci. Udine vyhrálo poprvé po devíti kolech a poskočilo na 14. příčku. AS ztrácí už 12 bodů na čtvrté místo.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:
Bergamo - Neapol 2:0 (47. Pašalič, 56. Gosens)
AS Řím - Udine 0:2 (12. Lasagna, 78. Nestorovski)

Reklama

Související témata: