Hlavní obsah

Juventus propustil dva zápasy před koncem ligy trenéra Ranieriho

TURÍN

Dva zápasy před koncem italské ligy skončil u fotbalistů Juventusu trenér Claudio Ranieri. Vedení turínského klubu, v jehož dresu působí i čeští hráči Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera, ho dnes kvůli špatným výsledkům odvolalo. Ranieriho u týmu nahradil bývalý italský reprezentant a obránce Juventusu Ciro Ferrara.

Článek

"Není náš styl někoho vyhazovat. Ale chceme probrat hráče, aby v pravou chvíli našli správnou cestu," citovala agentura Reuters výkonného ředitele klubu Jeana Clauda Blanka.

Sedmapadesátiletého Ranieriho připravila o místo sedmizápasová série bez vítězství. Kvůli ní klubu hrozí, že přijde o automatický postup do Ligy mistrů. Naposledy v neděli Juventus remizoval 2:2 s Bergamem.

V tabulce sice "Staré dámě" dvě kola před koncem Serie A patří třetí místo, které účast v prestižní soutěži zajišťuje, čtvrtá Fiorentina však ztrácí pouze bod. "Následující dva zápasy rozhodnou o naší budoucnosti. Nemůžeme si dovolit být bez Ligy mistrů," dodal Blanc.

Dvaačtyřicetiletý Ferrara, který s Juventusem sedmkrát vyhrál Serii A a jednou Ligu mistrů, má zatím minimální trenérské zkušenosti. "Už teď je pro nás talismanem pro štěstí a nemusí nic dokazovat," uvedl Blanc. Ferrara v Juventusu dosud vedl mládežnické týmy a je také asistentem u italské reprezentace.

Reklama

Související témata: