Hlavní obsah

Propuštěný trenér Ranieri se chce s Juventusem soudit o odstupné

TURÍN

Propuštěný trenér Claudio Ranieri se chce s Juventusem Turín soudit o odstupné 1,5 milionu eur (40 milionů korun), které mu podle smlouvy náleží. Italský velkoklub ovšem hodlá kouče raději stále vést jako svého zaměstnance a platit mu gáži až do konce kontraktu v červnu 2010, nebo do doby, než si najde jiné angažmá.

Článek

Sedmapadesátiletý Ranieri byl propuštěn v pondělí dvě kola před koncem italské ligy po sedmizápasové sérii bez vítězství. Automatický postup do Ligy mistrů se Juventusu s českými hráči Pavlem Nedvědem a Zdeňkem Grygerou pokusí zachránit ředitel mládežnické akademie Ciro Ferrara.

"Když jsme podepisovali smlouvu, (generální manažer Jean-Claude) Blanc mi slíbil, že když v Juventusu nebudou spokojeni s mou prací, aktivují tu klauzuli," řekl deníku La Republicca Ranieri k odstupnému. Místo toho ho však "Stará dáma" bude zaměstnávat a případný zájemce o Ranieriho služby bude muset žádat turínský klub o povolení. "Blanc nedodržel slovo. Takhle se opravdoví muži nechovají a navíc to není ani styl Juventusu," dodal bývalý trenér Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články