Hlavní obsah

Jsem prezident, trenér i hráč. Ale platí mě jen jako fotbalistu, smál se Zlatan

Milán/Praha

Tvrdí o sobě, že je Bůh. Všude, kde se objeví, je živo. Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic to v úterý večer zase potvrdil, když gólem nastartoval senzační obrat v utkání italské ligy. Jeho AC Milán sice prohrával s mistrovským Juventusem 0:2, ale nakonec slavil výhru 4:2. „Kdybych byl v klubu od začátku sezony, vyhráli bychom Scudetto," smál se před novináři Ibra.

Foto: Spada, ČTK/AP

Hvězdný Zlatan Ibrahimovic slaví s Franckem Kessiem gól v síti Juventusu v utkání italské ligy.

Článek
Fotogalerie

Urostlý Švéd prošel řadou štací a všude sbíral úspěchy, úspěšný byl v Evropě i v zámoří. Střílel parádní góly, přišly i výstřelky a hráč nešetřil ani senzačními výroky, které dychtivě sbírala média. Jeden takový přišel i po kolapsu Staré dámy z Turína. „Jsem prezident, trenér a hráč, ale platí mě jen jako fotbalistu," hlásil Ibrahimovic.

Na konci sezony mu přitom vyprší v klubu ze San Sira smlouva a třeba už nikdy nedostane šanci zahrát si před vyprodaným stadionem. „Existují věci, se kterými nic neuděláte," pokrčil rameny. „Hrát zápasy bez fanoušků je zvláštní a je to škoda, že to tak je. Ale jsme profesionálové a musíme dělat svou práci."

Reklama

Související témata: