Hlavní obsah

Fanoušci Bergama věnovali peníze z vráceného vstupného nemocnici

Bergamo/Praha

Fanoušci fotbalistů Atalanty věnovali nemocnici v domovském Bergamu 60.000 eur (1,6 milionu korun) z peněz, které by utratili za zápas Ligy mistrů ve Valencii. Březnová odveta osmifinále se kvůli pandemii koronaviru odehrála za zavřenými dveřmi a vedení klubu příznivcům vrátilo vstupné. Skupina 1200 členů ultras se ale rozhodla peníze nepřijmout a místo toho je darovali nemocnici.

Foto: Giuseppe Zanardelli, ČTK/AP

Luis Muriel z Bergama se raduje z gólu proti Boloni.

Článek

Bergamo patří v Itálii mezi nejhůře postižená města koronavirem. V době největší krize tu dosáhl počet úmrtí takové výše, že místní krematoria neměla dostatečnou kapacitu. Záběry konvojů armádních vozů převážejících rakve do okolních měst obletěly svět.

"Hovořili jsme o nejtragičtějším období pandemie, kterým jsme prošli díky týmové práci, sounáležitosti a rozvaze. To všechno jsou myšlenky, které jsou známé a ceněné i ve sportu," uvedla ředitelka nemocnice Maria Beatrice Stasiová. "Jako nemocnice spolupracujeme i s Atalantou a jejími fanoušky. Po tom, co všechno naše město prožilo, je tohle pouto ještě silnější," dodala.

Fanoušci navíc navrhli a nechali vyrobit speciální trička. Výtěžek z jejich prodeje věnují na nákup nové sanitky.

Reklama

Související témata: