Hlavní obsah

Fotbalový AS Řím koupí americký miliardář Friedkin

Řím

Novým majitelem italského fotbalového klubu AS Řím se po desetiměsíčním vyjednávání stane americký miliardář Dan Friedkin, který za něj podle odhadu médií zaplatí 591 milionů eur (zhruba 15,5 miliardy korun). Celá transakce by měla být formálně dotažena do konce měsíce.

Foto: Riccardo De Luca, ČTK/AP

Novým majitelem italského fotbalového klubu AS Řím se po desetiměsíčním vyjednávání stane americký miliardář Dan Friedkin, který za něj podle odhadu médií zaplatí 591 milionů eur (zhruba 15,5 miliardy korun)

Článek

"Večer jsme podepsali všechny smlouvy a teď budeme pracovat na dokončení formálních a právních kroků, které povedou ke změně majitele," citovaly webové stránky klubu prezidenta AS Řím Jamese Pallottu.

Američan italského původu Pallotta stál v čele skupiny podnikatelů, která římský klub v roce 2012 koupila. Navzdory investicím do kádru včetně více než miliardy korun za českého útočníka Patrika Schicka AS na kýžený ligový titul nedosáhlo.

I přes dlouholeté plány na vybudování vlastního stadionu hrají Římané stále na Olympijském stadionu, o který se od roku 1953 dělí s městským rivalem Laziem. V této sezoně skončil AS v lize pátý, v Evropské lize ho dnes čeká osmifinále s FC Sevilla.

Reklama

Související témata: