Hlavní obsah

Nedvěd bude při mistrovství světa držet palce Slovákům i Italům

Pří pátečním oficiálním představení míče Jabulani pro fotbalové mistrovství světa 2010 Pavla Nedvěda hodně mrzelo, že si s ním na šampionátu v Jihoafrické republice nezahraje a že se s ním nepředvedou ani hráči české reprezentace. Své koně, kterým bude na turnaji fandit, si však už našel. „Určitě budu držel palce Itálii a Slovensku,“ nechal se slyšet vítěz Zlatého míče z roku 2003.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pavel Nedvěd představil v Praze míč pro nadcházející mistrovství světa ve fotbale nazvaný Jabulani.

Článek

Měl jste možnost si nový míč osobně vyzkoušet, co mu říkáte?

Určitě je hlavně pro technické hráče. Technologie jde dopředu. Škoda, že si s ním na mistrovství světa z českých fotbalistů nikdo nezahraje.

O novém balónu se říká, že vůbec neplave. Nebude to na úkor většího počtu vstřelených branek?

Na druhou stranu je tento míč hodně přesný a rychlý. Branek podle mě určitě neubude. A právě proto, že nezaplave, už se nebude na co vymlouvat.

Jak se vůbec těšíte na mistrovství světa a co od něj očekáváte?

Myslím si, že jeden z afrických celků by se mohl dostat do semifinále. A Slováci by mohli určitě překvapit.

Komu vlastně budete fandit?

Samozřejmě budu fandit jak Itálii tak Slovensku. Přeci jen k nim máme nejblíže, a proto jim budu držet palce.

Váš bývalý kouč z Juventusu Fabio Capello na mistrovství povede výběr anglické reprezentace. Věříte mu?

Capello je generál. V Anglii složil velice silné národní mužstvo a rozhodně jsou jeho svěřenci jedním z favoritů šampionátu.

Tam ale jistě budou chybět čeští reprezentanti, ranilo vás to?

Hlavně samotné hráče národního týmu to muselo bolet.

Zmínil jste, že budete fandit Slovensku. O Marku Hamšíkovi se tvrdí, že by z něj mohl být druhý Nedvěd. Vnímáte to podobně?

Hamšík je ve svých letech úplně někde jinde. Když mě bylo tolik, kolik je teď jemu, tak jsem hrál za béčko Sparty. On už dává góly v Serii A. Opravdu má kariéru velice dobře rozjetou.

A co váš bývalý klub Sparta? Nedávno se vám podařilo osobně shlédnout její utkání na Letné proti Liberci. Co jste u týmu domácích vypozoroval?

Abych řekl pravdu, Sparta se mi v tom zápasu moc nelíbila. Utkání ovlivnilo brzké vyloučení libereckého hráče, a snad i proto jsem čekal, že budou hrát domácí lépe. V porovnání s ostatními ligovými zápasy to byl ale pořád nadprůměr.

O sparťanském záložníkovi Luboši Kaloudovi se dříve spekulovalo, že mohl přestoupit do Itálie. On však volil odchod do Ruska a teď u letenského týmu vysedává na lavičce. Co byste na jeho adresu řekl?

S Lubošem jsem mluvil osobně a můžu vám říct, že v příštím roce uvidíte na trávníku jiného Kaloudu.

Reklama

Související témata: