Hlavní obsah

Toni bude hostovat do konce sezóny v AS Řím

Fotbalové kluby Bayern Mnichov a AS Řím se definitivně dohodly na návratu útočníka Luky Toniho do Itálie. Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2006 bude v Římě hostovat do konce sezóny.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Luca Toni během utkání proti Schalke

Článek

Toni má sice v Bayernu smlouvu do roku 2011, nenašel však řeč s novým trenérem Louisem van Gaalem a na podzim prakticky nehrál. I kvůli šanci vrátit se do reprezentace a mít možnost obhajovat zlato z Německa požádal italský kanonýr vedení bavorského klubu o možnost odejít.

Podle listu Gazzetta dello Sport už Toni ve středu absolvoval v nemocnici Gemelli lékařskou prohlídku a v sobotu bude oficiálně představen jako nový člen týmu AS Řím. Debut může absolvovat příští středu v zápase proti Cagliari.

"Toni je přesně ten střední útočník, který nám chyběl. S ním budeme moci lépe využít vysoké míče," pochvaloval si posilu římský trenér Claudio Ranieri.

Toni se vrací do Itálie po dvou a půl letech. Před odchodem do Bayernu téměř dvoumetrový útočník zářil ve Fiorentině, v jejímž dresu se stal v roce 2006 králem ligových střelců a díky 31 gólům získal i Zlatou kopačku pro evropského kanonýra. Nejlepším střelcem se stal také hned ve své první sezoně v bundeslize, celkem nastřílel v 89 soutěžních utkáních za Bayern 52 gólů.

Reklama