Hlavní obsah

Juventus údajně odvolá trenéra Ferraru a chce Zoffa či Vialliho

TURÍN

Dny trenéra Cira Ferrary u fotbalistů Juventusu Turín jsou podle italských médií sečteny. Vedení klubu po sobotní prohře s AS Řím, která byla již pátou z posledních šesti duelů, prý intenzivně jedná s jeho možnými nástupci. Zájem má především o své bývalé hráče: brankářskou legendu a někdejšího kouče italského národního týmu Dina Zoffa a Gianluku Vialliho, který v minulosti vedl Chelsea.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Útočník Juventusu David Trezegued (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem Martinem Caceresem z branky do sítě Bayernu Mnichov.

Článek

Pro Ferraru je angažmá v Juventusu premiérou na postu hlavního kouče. Na lavičku celku, kde strávil většinu své hráčské kariéry, usedl v květnu loňského roku, kdy nahradil Claudia Ranieriho.

Po povedeném úvodu však i pod Ferrarou Juventus strádá a z posledních šesti ligových zápasů hned pětkrát prohrál. V tabulce klesl až na šestou příčku a v boji o titul ztrácí již 16 bodů.

O Ferrarově odvolání se spekuluje delší čas, ovšem po porážce 1:2 s AS došla trpělivost vedení hlavního akcionáře klubu automobilce Fiat, které požaduje Ferrarův odchod. Po změně na trenérském postu volají i fanoušci.

Reklama

Související témata: