Hlavní obsah

Inter Milán porazil Chievo a udržel se v boji o titul

MILÁN

Fotbalisté mistrovského Interu Milán porazili v italské lize Chievo 2:0 a v neúplné tabulce se přiblížili na dva body k vedoucímu městskému rivalovi AC. Ten má však, stejně jako třetí Neapol, nedělní utkání k dobru.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Maicon v dresu Interu Milán se raduje z branky.

Článek

Svěřenci trenéra Leonarda na San Siru prohráli v posledních dvou soutěžních utkáních tříbrankovým rozdílem. V minulém ligovém kole podlehli v derby AC 0:3 a v úterním čtvrtfinále Ligy mistrů utržili od Schalke nečekaný debakl 2:5.

Inter v prvním vzájemném listopadovém utkání prohrál ve Veroně 1:2 a dlouho se nemohl prosadit ani dnes. Bezbrankový stav prolomil až v 66. minutě argentinský záložník Cambiasso, náskok pak pojistil šest minut před koncem brazilský bek Maicon prvním ligovým gólem v sezóně.

Nepovedený debut v Serii A prožil český útočník Udine Matěj Vydra. Čtvrtý tým tabulky doma prohrál s AS Řím 1:2 a rozhodující branku inkasoval až v nastaveném čase od Franceska Tottiho. Kapitán hostů vstřelil i první gól z penalty v 57. minutě, za domácí vyrovnal dvě minuty před koncem nejlepší střelec Antonio Di Natale svým 26. ligovým gólem v sezoně. Udine přišlo o třináctizápasovou ligovou sérii bez prohry na svém hřišti, kde nebodovalo poprvé od 19. září 2010.

V květnu devatenáctiletý Vydra, který odehrál poslední tři minuty, do Itálie loni v létě přestoupil z Baníku Ostrava za sto milionů korun. Za první tým Udine do dneška odehrál pouze čtvrthodinu v Italském poháru.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:
Inter Milán - Chievo 2:0 (66. Cambiasso, 84. Maicon), Udine - AS Řím 1:2 (88. Di Natale - 57. z pen. a 90. Totti).

Reklama

Související témata: