Hlavní obsah

Pavel Nedvěd: Mourinho chtěl, abych přestoupil do Interu a vyhrál s ním Ligu mistrů

TURÍN

Skvostnou kariéru má za sebou český fotbalista Pavel Nedvěd. Vicemistrovi Evropy, vítězi české a italské ligy a držiteli Zlatého míče z roku 2003 se však nikdy nepodařilo splnit obrovské přání - zvednout nad hlavu pohár pro vítěze Ligy mistrů. Tento sen mu chtěl pomoci splnit i trenérský mág José Mourinho.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý fotbalista Pavel Nedvěd

Článek

Portugalský trenér usedl na lavičku Interu Milán v roce 2008, v době, kdy Nedvěd ještě pravidelně oblékal dres Juventusu Turín a i ve svém věku (36 let) patřil k nejlepším fotbalistům Staré dámy. Mourinho v té době začal sestavovat tým, s nímž chtěl dobýt nejenom italskou Serii A, ale i celý kontinent v Champions League.

„Mourinho mě neustále přesvědčoval. Říkal mi ´Pojď do Interu. Zařídím, abys vyhrál Ligu mistrů´,“ prohlásil Nedvěd pro Mediaset Premium.

José Mourinho s trofejí pro vítěze Ligy mistrů, kterou získal i s Interem.foto: Reuters/Kai Pfaffenbach

Mourinhovi, který už v roce 2004 zvítězil v Lize mistrů na lavičce Porta, se nakonec podařilo Ligu mistrů opanovat i s Interem, když v loňském roce zvítězil ve finále nad Bayernem Mnichov 2:0. „Byl přesvědčen, že tu trofej může získat a měl pravdu. Ale já jsem byl a stále jsem Juventusan, proto jsem řekl ne. Miloval jsem Juventus příliš, než abych odešel do Interu,“ prohlásil Nedvěd.

Nedvěd byl jedním z mála fotbalistů, kteří z Juventusu neodešli ani po sezóně 2005/06, po níž spadl tým z Turína kvůli korupční aféře do druhé nejvyšší soutěže. „Opravdu jsem si hodně přál vyhrát Ligu mistrů s Juventusem, ale nedokázal bych to s jiným dresem na svém těle,“ dodal současný člen představenstva Juventusu.

Reklama

Související témata: