Hlavní obsah

Forlán se rozloučil s Atlétikem, dohodl se na smlouvě s Interem Milán

Uruguayský útočník Diego Forlán odchází z Atlétika Madrid do Interu Milán. Italský klub se podle agentury AFP s nejlepším fotbalistou loňského mistrovství světa dohodl na dvouleté smlouvě a zaplatil za něj pět miliónů eur (120 miliónů korun).

Foto: Sergio Perez, Reuters

Útočník Diego Forlán opouští Atlético Madrid.

Článek

"Ve dvaatřiceti letech nedostanete příležitost jít do klubu, jako je Inter, každý den. Takový je život, někdo přichází a někdo odchází," řekl Forlán, který hrál za Atlético od roku 2007 a loni s ním vyhrál Evropskou ligu. "V Madridu jsem zažil čtyři krásné roky vítězství i porážek. Odcházím jako fanoušek Atlétika," dodal.

Vedení Interu se už minulý týden dohodlo s vedením madridského klubu na přestupové částce. V pondělí se zástupci"Nerazzurri" domluvili s Forlánem na podmínkách smlouvy, která by mu měla podle listu Gazzetta dello Sport vynést 3,5 miliónu eur ročně.

Ve Španělsku hrál Forlán od roku 2004, kdy přišel z Manchesteru United do Villarrealu, do Atlétika odešel v roce 2007. Dvakrát se stal nejlepším střelcem La Ligy (2004/2005 a 2008/2009) a ve stejných sezonách získal Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských soutěží.

"Loučení je vždycky nejtěžší. Opouštím hodně skvělých lidí, na které nikdy nezapomenu. Doufám, že v Interu ožiju, protože je to velká výzva a motivace. Snad naplním to, co ode mě očekávají," řekl Forlán, který má být v Interu náhradou za kamerunského střelce Samuela Eto'oa. Třicetiletý útočník nedávno odešel za 27 milionů eur do Anži Machačkala.

Reklama

Související témata: