Hlavní obsah

Podle Prandelliho je stávka italských fotbalistů vlastní gól

ŘÍM

Trenér italské fotbalové reprezentace Cesare Prandelli označil stávku hráčů, kvůli které nezačala Serie A, za vlastní gól. Čtyřiapadesátiletý kouč se také obává, že fotbalisté nebudou rozehraní pro blížící se kvalifikační zápasy o postup na Euro 2012 s Faerskými ostrovy a se Slovinskem.

Článek

Italská liga měla začít o minulém víkendu, ale hráči se stále neshodli s vedením soutěže na nové kolektivní smlouvě. "Je to vlastní gól všech zúčastněných stran," citovala Prandelliho agentura Reuters. "Doufali jsme, že by se mohlo hrát, protože by teď měli deset dní na jednání. Když se mohli dohodnout loni v prosinci, nechápu, proč to nešlo teď," dodal.

Hráčská asociace hrozila stávkou už loni, tehdy se ale s vedením ligy na poslední chvíli dohodla. Teď obě strany společnou řeč nenašly a většina italských reprezentantů nastoupí ke kvalifikačním zápasům nerozehraná. "Každý si myslí, že vítězství je doma, ale bude záležet, jak k zápasu přistoupíme. Nerozehranost mě straší," prohlásil Prandelli. "Ještě štěstí, že nehrajeme s nějakou velmocí, jako je Francie..." uvedl.

Itálie má v kvalifikační skupině C na kontě 16 bodů a před druhým Slovinskem má na prvním místě pětibodový náskok a zápas k dobru. Prandelliho tým hraje na Faerských ostrovech 2. září, o čtyři dny později hostí Slovinsko.

Reklama

Související témata: