Hlavní obsah

Chievo v premiéře Vacka v Serii A pouze remizovalo s nováčkem

TURÍN

Český reprezentační záložník Kamil Vacek nastoupil v prvním zápase nové sezony italské fotbalové ligy v základní sestavě Chieva. Veronský tým však doma s nováčkem s Novary pouze remizoval 2:2, přestože vedl o dvě branky. Skvěle vstoupil do sezony Juventus Turín, který porazil Parmu 4:1.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Juventus začal novou sezónu výborně

Článek

Vacek, za něhož Chievo Spartě podle spekulací zaplatilo dva miliony eur (48,5 milionu korun), nastoupil na pravém kraji zálohy a vydatně podporoval útok. O brankové akce jeho týmu se ale postaral především Francouz Cyril Théréau, který si připsal gól a asistenci.

Domácí však vzápětí po brance na 2:0 inkasovali a nakonec nedokázali ubránit ani nejtěsnější náskok. Pět minut před koncem zařídil nováčkovi bod Massimo Paci. V nastavení navíc Chievo přečkalo obrovskou šanci soupeře.

Při ligové premiéře nového trenéra Juventusu Antonia Conteho se gólově prosadily i posily Stephan Lichtsteiner a Arturo Vidal. Jeho tým se tak radoval z výhry hned v prvním soutěžním zápase na novém stadionu.

Juventus po nepovedené minulé sezoně investoval přes léto do posil přes 80 milionů eur. Dnes do základní sestavy postavil trenér Conte tři nové tváře, a to se vyplatilo. Už v 17. minutě připravila posila z AC Milán Andrea Pirlo šanci pro dalšího nového hráče Lichtsteinera, který otevřel skóre.

Po změně stran se prosadil Pepe a poté zvýšil podařenou střelou z hranice pokutového území Vidal, který přišel z Leverkusenu. Čtvrtý gól přidal po další Pirlově přihrávce Claudio Marchisio.

Až v samém závěru se dočkala i Parma, když penaltový faul Paola De Ceglieho, který byl vyloučen, potrestal bývalý hráč Juventusu Sebastian Giovinco.

Trenér Luis Enrique zažil v prvním ligovém zápase na lavičce AS Řím horší premiéru než Conte. Jeho tým navázal na mizérii z 4. předkola Evropské ligy, kde nestačil na Slovan Bratislava, a doma podlehl Cagliari 1:2. Jedinou branku útočně laděného domácího týmu vstřelil až v sedmé minutě nastavení Daniele De Rossi.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:
Juventus Turín - Parma 4:1 (17. Lichtsteiner, 58. Pepe, 74. Vidal, 83. Marchisio - 90. Giovinco z pen.), AS Řím - Cagliari 1:2 (90.+7 Rossi - 68. Conti, 90.+4 El Chabír), Catania - Siena 0:0, Chievo - Novara 2:2 (5. Pellissier, 24. Théréau - 27. Marianini, 85. Paci), FC Janov - Bergamo 2:2 (6. Veloso, 55. Mesto - 8. a 45. Morález), Fiorentina - Boloňa 2:0 (20. Gilardino, 47. Cerci), Lecce - Udine 0:2 (2. Basta, 16. Di Natale),

Reklama

Související témata: