Hlavní obsah

Udine se po vítězství nad Chievem posunulo do čela italské ligy

UDINE

Fotbalisté Udine porazili v italské lize Chievo na svém hřišti 2:1 a minimálně do pondělního zápasu Juventusu Turín s AS Řím se posunuli do čela tabulky. Svěřenci trenéra Franceska Guidolina udrželi stoprocentní domácí bilanci, na svém Stadiónu Friuli zvítězili i v sedmém utkání v této sezóně.

Foto: Gianfilippo Oggioni, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Všechny tři branky padly až v závěrečné půlhodině. V 67. minutě otevřel skóre domácí kapitán Antonio Di Natale a desátým gólem v ročníku dotáhl nejlepšího střelce Serie A Germána Denise z Bergama. Za jedenáct minut zvýraznil vedení Udine Srb Dušan Basta, čtyři minuty po něm snížil střídající Alberto Paloschi. Jeho spoluhráč a bývalý Sparťan Kamil Vacek zůstal pouze na lavičce veronského mužstva.

Mistrovský AC Milán remizoval v Boloně 2:2 a propadl se na třetí příčku. První dvě branky zařídili v prvním poločase pětatřicetiletí veteráni. Domácí poslal do vedení v 11. minutě kanonýr Marco Di Vaio a ukončil ligovou neprůstřelnost "Rossoneri", která trvala od konce října. Za pět minut vyrovnal nizozemský záložník Clarence Seedorf.

Zápas otočil v 72. minutě z penalty švédský útočník Zlatan Ibrahimovic, ale hosté se radovali z vedení jen minutu, než vyrovnal Alessandro Diamanti. Milánský tým tak zopakoval výsledek z úterního zápasu Ligy mistrů proti Plzni.

Itálie - 15. kolo
Bergamo - Catania 1:1 (71. Tiribocchi - 18. Legrottaglie), Boloňa - AC Milán 2:2 (11. Di Vaio, 73. Diamanti - 16. Seedorf, 72. Ibrahimovic z pen.), Cagliari - Parma 0:0, Udine - Chievo 2:1 (68. Di Natale, 79. Basta - 83. Paloschi), Novara - Neapol 1:1 (70. Radovanovič - 84. Džemaili).

Reklama

Související témata: