Hlavní obsah

Fotbalisté Juventusu porazili Novaru a uhájili vedení v Serii A

TURÍN

Fotbalisté Juventusu odpověděli v 16. kole italské ligy na sobotní vítězství AC Milán domácí výhrou 2:0 nad Novarou a uhájili vedení v soutěži. Inter Milán v Serii A potřetí v řadě neinkasoval a vítězstvím 1:0 nad Cesenou se při svém vzestupu tabulkou už posunul na páté místo. Krok s lídrem neudrželo Udine a po remíze 2:2 s Laziem zůstalo třetí.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Simone Pepe z Juventusu (vpravo) se raduje z branky

Článek

Juventus nepřipustil na svém novém domácím stadionu pochybnosti a k návratu na první místo vykročil už ve čtvrté minutě, kdy do prázdné branky poslal míč Simone Pepe. Tentýž hráč nahrál i na druhý gól "Staré dámy", od rohového praporku poslal míč na hlavu Fabia Quagliarelly.

Osmadvacetiletý italský kanonýr se trefil poprvé v letošním roce poté, co se zotavil po operaci zpřetrhaných vazů v pravém koleni. Naposledy se zapsal mezi střelce téměř přesně před rokem, 19. prosince proti Chievu. "Je to třešnička na dortu, v posledních měsících jsem to neměl jednoduché, ale pořád jsem cítil podporu trenéra i týmu," řekl Quagliarella, který dnes po svém úrazu poprvé nastoupil v základní sestavě.

Ještě před uklidňující druhou brankou musel ale vítězství favorita několika zákroky zachraňovat brankář Gianluigi Buffon. Svěřenci Antonia Conteho zůstali jediným neporaženým celkem v soutěži a vedou o dva body před AC.

Lazio dokázalo otočit nepříznivě se vyvíjející duel: na branku Antonia Flora Florese zareagovali Senad Lulič a Miroslav Klose. Sedmnáct minut před koncem ale hostujícímu Udine zajistil alespoň bod Giampiero Pinzi. Za domácí odehrál posledních osm minut český útočník Libor Kozák.

AS Řím překvapivě vyhrál v Neapoli a dotáhl se na svého soupeře v tabulce. Svěřenci trenéra Luise Enriqueho vyhráli 3:1 po třech zápasech bez vítězství. Do vedení se dostali díky vlastní brance brankáře Morgana De Sanctise už ze třetí minuty. Po zásahu Pabla Osvalda z druhé půle snižoval Slovák Marek Hamšík, místo srovnání však přišel gól na opačné straně, skóre uzavřel Fabio Simplicio

Inter se po nevydařeném začátku sezony vrací do formy, po vítězství z minulé soboty nad Fiorentinou a úterní dohrávce v Janově získal všechny body potřetí za sebou. Jedinou branku na hřišti Ceseny vstřelil po hodině hry stoper Andrea Ranocchia. Po páté výhře z posledních šesti zápasů ztrácí milánský tým deset bodů na první příčku.

Poslední Lecce podruhé v sezoně zaznamenalo tři branky v zápase, stejně jako při přestřelce 3:4 v osmém kole s AC Milán mu to ale tři body nepřineslo. Na hřišti Parmy otočilo Lecce za 20 minut druhé půle skóre z 0:1 na 3:1, jenže v 86. minutě snížil Graziano Pellé a v třetí minutě nastavení srovnal na konečných 3:3 Daniele Galloppa.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:
Catania - Palermo 2:0 (32. Lodi, 61. López z pen.), Cesena - Inter Milán 0:1 (63. Ranocchia), FC Janov - Boloňa 2:1 (39. Rossi, 85. Pratto - 51. Ramírez), Juventus Turín - Novara 2:0 (4. Pepe, 75. Quagliarella), Parma - Lecce 3:3 (18. Floccari z pen., 86. Pellé, 90.+3 Galloppa - 58. a 62. Di Michele, 77. Cuadrado). Lazio Řím - Udine 2:2 (43. Lulič, 51. Klose - 27. Floro Flores, 73. Pinzi), Neapol - AS Řím 1:3 (82. Hamšík - 3. vlastní De Sanctis, 59. Osvaldo, 90. Simplicio).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články