Hlavní obsah

Typický Zlatan. Jeho rozcvička baví fanoušky

Milán/Praha

Věk nezastavíš. Tohle známé rčení se dlouhodobě snaží zpochybnit švédský fotbalista ve službách AC Milán Zlatan Ibrahimovic. Ten sice loni oslavil 39 let a od konce listopadu byl kvůli zranění stehna mimo hru. Obávaný snajpr je ale zpět a o tom, že je stále ve skvělé fyzické kondici, se mohli přesvědčit diváci víkendového duelu na San Siru, kde Rossonieri přivítali Turín FC. Ibrahimovicova originální rozcvička v závěru zápasu zaznamenala na sociálních sítích značný ohlas.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic doléčil zranění stehna a vrátil se na hřiště v ligovém zápase proti Turínu FC.

Článek

Lídři Serie A si s hosty z turína poradili 2:0. Ibrahimovic, který naposledy nastoupil 22. listopadu a od té doby laboroval se zraněným stehnem, se na hřiště sobotního duelu dostal až v 85. minutě. Gólově se sice neprosadil, i tak na sebe ale znovu dokázal strhnout pozornost fotbalových fanoušků.

Před tím, než se devětatřicetiletý útočník vydal na trávník, předvedl Ibrahimovic parádní flexibilitu. Dvakrát si nohu protáhl kopem přes hlavu stojícího člena trenérského týmu domácích.

Ibrahimovic fotbalové fanoušky mnohokrát přesvědčil, že akrobatické pojetí pohybu mu vůbec není cizí. I proto chtějí po konci jeho kariéry lékařští výzkumníci detailněji prozkoumat jeho tělo a zjistit, jak je možné, že Ibrahimovic ve svém věku hraje nadále na tak vysoké úrovni.

Vzhledem k tomu, že v letošní sezoně má bývalý švédský reprezentant na kontě 11 gólů v 11 startech, na odchod do fotbalového důchodu to ale prozatím nevypadá.

Reklama

Související témata: