Hlavní obsah

Ronaldo prolomil mlčení. Jak je to s jeho přestupem?

Turín/Praha

Obsáhlé prohlášení ke spekulacím o svém přestupu zveřejnil v úterý na sociálních sítích portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo. Hvězda Juventusu Turín informace médií označila za urážlivé a nepřímo popřela, že by se měla vracet do Realu Madrid, jak psaly v úterý některé španělské sportovní listy. Útočník zároveň ujistil fanoušky šestatřicetinásobného mistra Serie A, že se plně soustředí na fotbal.

Foto: Sport.cz

Cristiano Ronaldo.

Článek

Zůstane, nebo nezůstane šestatřicetiletý Ronaldo u Staré dámy? To je otázka, která zajímá nejednoho fotbalového fanouška.

Ronaldův agent Jorge Mandes měl pětinásobného držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy nabízet Manchesteru City. A to za „pouhých" 25 milionů liber (asi 750 milionů korun). Média z Pyrenejského poloostrova zase psala o tom, že Ronaldo chce Juventus opustit a nejblíže má k návratu do Realu nebo přesunu do PSG.

Ronaldo se prostřednictvím sociálních sítí proti některým zveřejněným informacím nepřímo ohradil. „Více než neúcta vůči mně je tento lehkovážný způsob, jakým se o mé budoucnosti píše, neúctou vůči hráčům, zaměstnancům a klubům, kteří jsou nechtěně zapojeni do takových spekulací," píše se v obsáhlém prohlášení.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Cristiano Ronaldo (@cristiano)

„Můj příběh v Realu byl napsán. Je zaznamenán ve statistikách. Ve slovech, trofejích a titulech. Je to vše v muzeu na Santiago Bernabéu. Mám k Realu velký respekt, k celé organizaci... Vím, že fanoušci Realu mě budou mít stále v srdci a já je budu mít ve svém," ohradil se Portugalec proti způsobu, jakým se píše o jeho o návratu k Bílému baletu.

Dále Ronaldo píše o tom, že jeho jméno se nejen v současnosti objevovalo v souvislosti s řadou klubů v mnoha různých ligách, přičemž často nikoho nezajímalo, kde je pravda. V závěru textu ubezpečil, že se plně soustředí na svou práci a na svou kariéru.

Reklama

Související témata: