Hlavní obsah

Inter - Janov 4:0Inter na úvod italské ligy rozdrtil soupeře, Barák Hellasu k výhře nepomohl

Fotbalisté Interu Milán zahájili obhajobu titulu v italské lize jasnou výhrou nad Janovem 4:0. Skóre uzavřela letní posila z AS Řím Edin Džeko. Zvítězilo také Sassuolo, které zdolalo 3:2 Veronu. V dresu Hellasu odehrál 72 minut český reprezentant Antonín Barák, k bodovému zisku ale nepomohl.

Článek

Inter vstoupil do zápasu aktivně a již v 6. minutě se zásluhou hlavičky Milana Škriniara dostal do vedení. Povedený start nového ligového ročníku podtrhla předsezonní posila z konkurenčního AC Hakan Calhanoglu. Turecký záložník se prosadil ve 14. minutě střelou ze střední vzdálenosti a k asistenci na Škriniarův gól přidal branku. Na 3:0 v 74. minutě zvýšil Arturo Vidal a vysokou výhru v závěru zpečetil Džeko.

Start do sezony ulehčil hráčům Sassuola záložník Verony Miguel Veloso, který v nastavení prvního poločasu viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Sassuolo přesilovku využilo již po šesti minutách a dostalo se do dvoubrankového vedení, na trefu Giacoma Raspadoriho z prvního poločasu navázal Filip Djuričič. Verona dokázala v 70. minutě zásluhou penalty Mattia Zaccagniho snížit, ale Hamed Junior Traore vrátil Sassuolu dvoubrankové vedení. Zaccagni svou druhou brankou zdramatizoval závěr zápasu, ale černo-zelení již vítězství nepustili.

Empoli začalo svůj návrat do Serie A ve velkém stylu. Nováček se dostal proti Laziu do vedení již ve 4. minutě, kdy rychlý protiútok využil Filippo Bandinelli. Vedení domácích ale nemělo dlouhého trvání. Sergej Milinkovič-Savič se po rohovém kopu uvolnil na přední tyči a srovnal na 1:1. V 31. minutě využil kolmici mezi obránce Manuel Lazzari a poslal Lazio do vedení. Skóre uzavřel ještě v prvním poločase Ciro Immobile, který proměnil penaltu.

Bergamu zařídil vítězství na hřišti FC Turín střídající Roberto Piccoli. V souboji třetího se sedmnáctým celkem z posledního ročníku domácí celek překvapil útočnou aktivitou, ale sympatický herní projev ani vyrovnání čerstvého mistra Evropy Andrey Belottiho ze 79. minuty body nepřineslo.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Hellas Verona - Sassuolo 2:3 (71. z pen. a 90. Zaccagni – 32. Raspadori, 51. Djuričič, 77. Traoré)
Inter Milán - FC Janov 4:0 (6. Škriniar, 14. Calhanoglu, 74. Vidal, 87. Džeko).
Empoli - Lazio Řím 1:3 (4. Bandinelli - 6. S. Milinkovič-Savič, 31. Lazzari, 41. Immobile z pen.)
FC Turín - Bergamo 1:2 (79. Belotti - 6. Muriel, 90+3. Piccoli)

Reklama

Související témata: